Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) Aquest dimecres se celebra l’acte central del 50è aniversari de la presència salesiana a Sabadell, amb un acte institucional presidit pel seu alcalde, Manuel Bustos, i pels provincials dels Salesians i les Salesianes, Àngel Asurmendi i Lourdes Ruiz de Gauna, respectivament.

L’acte commemoratiu s’iniciarà amb els parlaments de les autoritats. Després hi haurà una breu sessió acadèmica en la qual s’analitzarà l’origen, evolució i actualitat de la presència salesiana a Sabadell. També es glossarà la figura del benefactor, alguns dels descendents del qual hi seran aquell dia. Finalment hi haurà un interludi musical, al que seguirà un senzill refrigeri.

L’origen de l’Obra Salesiana de Sabadell se situa en l’any 1958, quan l’empresari Josep García-Planas va voler donar una formació humana, cristiana i professional als seus treballadors, per als quals havia construït el barri de Nostra Llar. Això el va impulsar a construir dues escoles, una per a noies/joves (1959) i una altra per a nois/joves (1961), que va confiar respectivament als Salesians i les Filles de Maria Auxiliadora, i que es van unificar el 1995.

L’any 1962 es va erigir la Parròquia de Sant Oleguer i, poc a poc, es va anar configurant també l’oferta educativa en el lleure (1974, mitjançant l’esplai El Triqui/La Sala) i el compromís en la cooperació al desenvolupament (2006, a través de l’ONGD VOLS), així com la casa d’acollida per a joves en risc d’exclusió (1994-2008). També van anar apareixent els diversos moviments laïcals d’espiritualitat salesiana, com els Salesians Cooperadors (1971) i les Llars Don Bosco (1997).

Actualment a l’Obra Salesiana de Sabadell hi col·laboren 171 persones, entre contractats i voluntaris, que impulsen una escola per a 685 alumnes, dos esplais amb 178 usuaris, una parròquia amb 350 feligresos estables i una ONGD amb 2 cooperants de llarga durada. La Família Salesiana de Sabadell està formada per 5 salesians, 11 salesianes, 18 salesians cooperadors, 12 matrimonis de les Llars Don Bosco i 40 socis de l’ADMA.