Vés al contingut
Catalunya Religió

Afegeix que en aquest tema els bisbes de Catalunya “anem junts i units” i “ens sentim a gust i ben interpretats al Vaticà”

(Signes dels Temps) Sobre el procés sobiranista català, l’arquebisbe Joan-Enric Vives confirma que al Vaticà hi ha hagut una “gran recepció” i recollint les declaracions del secretari d’Estat, Pietro Parolin, recorda que “és una qüestió política, no moral”. Vives afegeix que en aquest tema els pastors de Catalunya “anem junts i units”. Ho explica en una entrevista amb l’arquebisbe d’Urgell i secretari general de la Conferència Episcopal Tarraconense que s'ha emès aquest diumenge dins del programa Signes dels Temps de TV3.

Vives també diu: “Quan els temes siguin polítics cal respecte per les persones i les diverses opcions, que totes són molt respectables mentre hi hagi diàleg, solidaritat i respecte als drets humans i als drets dels pobles”.

Sobre la recent visita “ad limina”, l’arquebisbe d’Urgell es mostra molt satisfet i explica que els bisbes catalans “ens sentim a gust i ben interpretats al Vaticà”.

Sobre la renovació a la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), el portaveu dels bisbes catalans afirma que Ricardo Blázquez té “un tarannà que ens pot comprendre i ens pot ajudar”.

Respecte el futur de la CEE, Vives apunta que els bisbes catalans “volem influir per fer entendre el que pastoralment i per raons pastorals estem fent a Catalunya, i no per raons polítiques com alguns mitjans o tertulians diuen”.

Podeu veure l'entrevista en el següent enllaç

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.