Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) Del 28 de desembre fins a l’1 de gener, Madrid ha acollit la Trobada Europea de Taizé. Prop de 15.000 joves, de diferents confessions cristianes.

El dia 29, el Cardenal-Arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, i el Prior de la Comunitat de Taizé, el Germà Alois, van presidir un taller de pregària de la Trobada Europea de Joves a la Catedral de Santa Maria la Real de l’Almudena. Entre els assistents hi havia l’arquebisbe d'Urgell Joan-Enric Vives; el bisbe de Huelva, José Vilaplana; el bisbe de Terol-Albarracín, Antonio Gómez i el bisbe auxiliar de Madrid, José Cobo; així com diversos germans de Taizé.

Per pregar cal «silenci i escolta», «constància», acudir a la Paraula de Déu i entendre que «tenim una llum interior», que és el Senyor, que ens acompanya malgrat les nostres distraccions i faltes. Tots dos van insistir en la importància de tenir cura de la pregària tant individual com en comunitat, encara que de vegades no s'obtinguin respostes, perquè el Senyor «sorprèn» quan un menys ho espera, i apropar-se a Ell sabent que, com ha recordat el germà Alois, «no diu: "Canvia i vine a mi ", sinó “vine a mi per canviar"». El cardenal Osoro va animar els joves, procedents de tot Europa i de diferents confessions cristianes, a assaborir «l'oració que va sortir dels llavis de Jesús: el Parenostre». «Som fills de Déu -va assegurar- i germans de tots els homes» i això canvia la manera de ser en el món.

En aquesta línia, el Prior de la comunitat ecumènica va encoratjar els joves a acudir a l'Eucaristia del diumenge a les seves parròquies, tot i que de vegades els pugui fer mandra, i quedar-se «amb almenys una idea» del que diu el sacerdot. «Si no aconseguiu quedar-vos amb res, us apropeu a una senyora gran al final i demaneu-li que pregui per vosaltres aquesta setmana. Haureu fet a una persona feliç. Bé, a dues, perquè vosaltres també sentireu alegria», va assegurar. Després els va convidar també al fet que resin de manera senzilla pel Papa Francesc.

Durant cinc dies, la ciutat de Madrid es va convertir en un espai de pregària, fe i compromís social per descobrir conjuntament els signes d’esperança que hi ha al nostre entorn. A més de 170 parròquies de l’arxidiòcesis es van dur a terme vetlles de pregària. La més significativa fou la que va tenir lloc el dia 30 al pavelló IFEMA (fira de Madrid) on el Germà Alois, prior de Taizé, va animar a viure l’hospitalitat i l’acollida.

A la trobada hi van assistir joves de diferents països d’Europa i amb diverses tradicions cristianes però on la pregària fou l’eix comú.

El dia 3 de gener els germans de Taizé faran una aturada a Barcelona amb una pregària a Santa Maria del Mar.  La trobada Europea del proper cap d'any es farà a Polònia.