Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El proper divendres 28 de desembre comença la trobada europea de joves de Taizé, que aquest any té lloc a Madrid, fins l’1 de gener. De tornada cap a Taizé, la comunitat seguirà amb el seu pelegrinatge de confiança -nom que tenen les seves trobades arreu del món- i s’aturaran a Àvila i Barcelona. El dijous 3 de gener a les vuit del vespre faran una pregària amb tota la comunitat a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona i conviden a tota l’església a unir-s’hi.

Les trobades de Taizé se celebren des de 1978 al voltant de Cap d’Any a diverses ciutats europees. El 1979 Barcelona va acollir la segona trobada i la ciutat va repetir l’acollida amb milers de joves el 1985 i el 2000. L’espiritualitat i l’estil de pregària d’aquesta comunitat ecumènica francesa i la seva estètica ha marcat durant dècades els grups de joves cristians a Catalunya. La proximitat geogràfica amb el monestir francès també ha propiciat que molts joves catalans hi hagin fet estades.

La trobada del proper dijous a Santa Maria del Mar serà una nova oportunitat per retrobar-se amb els germans de la comunitat de Taizé.