Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR) Avança a poc a poc el desconfinament a l’Església. I moltes activitats es mantenen encara en format virtual. Aquest dissabte al vespre els joves cristians d’arreu del país, en ocasió de la festa de Pentecosta, demanaran “el do de l’Esperit Sant”. És la Vetlla de Pentecosta que proposa el Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ). Volen “celebrar i viure plegats tot demanant el do de l’Esperit Sant per cadascú de nosaltres i els nostres adolescents i joves”.

Setze joves de Catalunya i Mallorca han preparat les pregàries i els cants. La vetlla tindrà lloc dissabte 30 de maig a les 22:30 h i s’hi podrà accedir a través del Canal YouTube d'Església Jove, des de les xarxes de les Delegacions Diocesanes dels diferents bisbats i des de les xarxes que s’hi vulguin adherir.

“La vetlla dona continuïtat a aquestes trobades tan nostres com són els aplecs de l’Esperit”, explica el director del Secretariat Interdiocesà de Joventut, Josep Mateu. Com que el format de la vetlla encara no pot ser presencial, mantenen la proposta virtual que ja van iniciar amb el Via Crucis en confinament. Aquella experiència va sumar fins a 5.662 visualitzacions.

Esperança, compromís i llum per afrontar la realitat

“El context ha canviat, però, en aquesta Pentecosta volem remarcar la importància que té un jove cristià: que la força que rebi de l’esperit l’ajudi a afrontar aquesta situació que ens ha deixat el Covid”, diu Mateu. “Com a cristians hem de donar resposta, no només des del que se’ns diu a la societat, sinó des de la fe, una resposta d’esperança, de compromís, de llum, que transformi la nostra realitat davant d’aquesta situació que pot generar malestar, tristesa i desil·lusió”.

I conclou: “Volem que, el que la Pentecosta va suposar pels primers cristians, també ho suposi per a nosaltres davant de les moltes adversitats que se’ns presenten en el moment actual”.

Amb aquesta celebració, el SIJ tanca també la proposta diària que han fet arribar durant el confinament per a guiar la pregària personal. Diumenge hauran publicat i difós 76 missatges amb el lema 'Fent camí' al web, a xarxes socials i per correu electrònic a joves i animadors de la fe.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.