Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Les noves restriccions de mobilitat per afrontar l’expansió de la Covid-19 que ha aprovat el Govern, inclouen la reducció de l’aforament dels actes de culte al 30% del seu aforament. El 16 d’octubre, enmig del creixement dels casos, ja es va fixar per tot Catalunya una reducció al 50%. Ara, a partir de divendres i com a mínim durant 15 dies, s’amplia al 30%. 

Des del final del confinament, les celebracions religioses havien de respectar les distàncies de seguretat vigents en tots els locals de concurrència pública. Així s’ha fet en tots el temples marcant els bancs on seure i regulant les entrades i sortides. Des de l’estiu, en alguns moments puntuals també s’havien fixat reduccions d’aforament en territoris més afectats per la pandèmia i amb reduccions especial.

A l’inici de la desescalada s’havia assimilat el culte a altres trobades socials, però les darreres normatives donen un tracte diferent al serveis religiosos, casaments o funerals. Entenen que afecten a un dret fonamental. Per això, les restriccions limiten l’aforament però no prohibeixen l’activitat com durant el confinament total de la primavera passada.

Les noves restriccions que entren en vigor aquest divendres també afecten l’activitat pastoral. D’una banda s’han suspès totes les activitats extraescolar que afecten directament a la catequesi. També s’ha suspès totes les activitats presencials d’educació en el lleure com els esplais. Les reunions presencials també continuen estan restringides a un màxim de sis persones, amb la única excepte de l’àmbit laboral i la mateixa unitat de convivència familiar.

També cal tenir present que els caps de setmana està prohibida la mobilitat entre municipis. Només s’ha fet l’excepció per aquest cap de setmana de Tots Sants per visitar els cementiris dins dels mateixa comarca. Les excepcions per moure's entre els municipis durant el cap de setmana no inclouen l'assistència als acte de culte.