Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El Monestir de Poblet ha emès un comunicat aquest dissabte al vespre en el que es defineix com “una comunitat oberta al diàleg i fermament neutral davant del procés sobiranista”. El dia abans de la convocatòria del 9N la comunitat diu que “decantant-nos cap a un costat o altre no ha estat mai l’estil de la institució” i “que la seva missió és fonamentalment religiosa i amb vocació d’acollir tothom”. Creuen que “el fet d’actuar d’una altra manera ens faria perdre la nostra llibertat”.

La nota explica que “sempre hem aturat amb eficàcia i contundència la pressió que s’ha exercit des de diverses bandes per intentar involucrar la nostra institució” i demanen “que es respecti la nostra llibertat”. Per això, diu que no han cedit “els seus espais per fer cap mena d’acte reivindicatiu en un sentit o un altre”.

Finalment, aposta pel diàleg que “és la única sortida en qualsevol disputa” i afirma que respecta “les formes que s’adeqüin als principis democràtics de cada nació o cos polític”.

D'altra banda, aquest diumenge al matí alguns monjos de Poblet han anat al seu punt de participació a Vimbodí, segons informa DelCamp.cat amb una foto.

Aquest és el text de la nota que han fet pública a través del Twitter dissabte al vespre:

El Monestir de Poblet és una comunitat oberta al diàleg i fermament neutral davant del procés sobiranista

El Monestir de Poblet, com a comunitat de monjos que és, s’ha mantingut fermament neutral davant del procés sobiranista, per tal com creu que la seva missió és fonamentalment religiosa i amb vocació d’acollir tothom qui s’apropi al monestir independentment de la seva creença o, més senzillament, manera de pensar.

Decantant-nos cap a un costat o altre no ha estat mai l’estil de la institució que representem i el fet d’actuar d’una altra manera, que ens és aliena, ens faria perdre la nostra llibertat.
Per això, la nostra comunitat no ha cedit a cap organització o entitat de caire polític els seus espais per fer cap mena d’acte reivindicatiu en un sentit o un altre i és per la mateixa raó que sempre hem aturat amb eficàcia i contundència la pressió que s’ha exercit des de diverses bandes per intentar involucrar la nostra institució.

Pensem que el diàleg és la única sortida en qualsevol disputa i respectem les formes que s’adeqüin als principis democràtics de cada nació o cos polític.

En virtut d’aquests principis bàsics demanem que es respecti la nostra llibertat.

Poblet, 8 de novembre de 2014