Vés al contingut

notícies relacionades

Novell: “Catalunya té dret a l'autodeterminació”

(CR) “Considero que no puc parlar avui d’una altra cosa”, així situa el tema de la Glossa d’aquest diumenge 9 de novembre el bisbe de Solsona, Xavier Novell. En el text Novell lamenta les dues suspensions del Tribunal Constitucional per la impugnació del Govern i explica que ho fa “perquè estic convençut que, a la llum de la Doctrina Social de l’Església, Catalunya té dret a l'autodeterminació”.

Els bisbes catalans demanen “diàleg” i “prudència” en el moment actual

(Jordi Llisterri- CR) Màxima prudència dels bisbes catalans. En la darrera reunió ordinària de la Conferència Episcopal Tarraconense que s’ha celebrat aquest dijous i divendres a Barcelona, els bisbes catalans han aprovat una nota conjunta sobre el moment actual. Lluny d’entrar en el debat concret sobre la consulta, els bisbes fan “una crida al diàleg, a la prudència, i a tenir presents els principis fonamentals que són els del bé comú i el respecte a les persones”.

Capellans pel 9N

(CR) “No volem posar-nos al davant de la gent dels nostres pobles però tampoc no en volem quedar al marge”. Això és el que diuen un col·lectiu de gairebé seixanta capellans que aquest dijous han fet públic un document de suport a la consulta del 9 de novembre. Diuen que recullen el sentiment que els fan arribar “molts col·laboradors parroquials” i que també els va portar a participar en la concentració del 11 de setembre.

panoràmica

Veure la fe