Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) Des del dilluns 20 de gener, i fins el dijous 30, es reuneix el Govern General amb els 33 Superiors Majors de la Congregació a la capital d’Osona, i lloc fundacional de la Congregació. Els Superiors Majors provenen d’arreu: deu d’Europa, deu d’Amèrica; vuit d’Àsia, i cinc d’Àfrica. Els 3.100 Missioners Claretians estan presents en 63 països.

Durant aquesta reunió a Vic es pretén examinar la situació de la Congregació per determinar els nuclis o temes importants en els quals haurà de centrar-se el Capítol General que se celebrarà l’agost de 2015, i per fixar la metodologia més adequada per facilitar la participació activa de tots els missioners en el procés de preparació del Capítol.

Una segona trobada mundial serà la que es durà a terme del 3 al 8 de febrer i es planteja com un taller on es pugui reflexionar i compartir les activitats que els Missioners Claretians fan a nivell de Justícia i Pau i de Drets Humans arreu del món. A partir de les experiències socials i de promoció humana concretes del que ja s’està fent, es vol definir quines són actualment les accions i l’estil de treball que els Claretians haurien de promoure, a cada continent. I com es poden coordinar i ajudar-se mútuament els qui estan posats en aquest servei a diverses parts del món.

A més, de cara a l’Assemblea general del 2015, aquesta trobada ajuda a prendre el pols de la Congregació en un tema ben important. I a suggerir iniciatives o estils de treball de cara als propers anys.

Les activitats principals es distribuiran entre algunes ponències, i especialment la presentació d’iniciatives i accions socials relacionades amb Justícia i Pau i Drets Humans que es fan a tots els continents. Així, el Casal Claret de Vic presentarà les activitats que realitza especialment amb immigrants. O l’equip dels Estats Units presentarà el treball que fan a les Nacions Unides.

Es preveu la participació de més de 50 claretians de tot el món. Hi haurà el petit equip que coordina les activitats de Justícia i Pau a nivell de tota la Congregació, els responsables de l’animació pastoral de la Congregació i de cada Província, i les persones que a cada Província treballen de manera especial en el tema de Justícia i Pau i Drets Humans. Les presentacions, debats i totes les activitats es faran en anglès i castellà.

Anteriorment a l’inici de la trobada de Superiors Majors, va tenir lloc també a Vic, la Conferència Claretiana d’Europa, que aplega els Superiors Majors dels 10 organismes claretians d’Europa. La reunió es va centrar en la reorganització de la Congregació al vell continent.

Fruit del diàleg i de les propostes del govern general s’ha acordat crear una comissió que, a través de la metodologia que consideri més adequada i tenint en compte tot el treball fet fins ara, elabori una proposta de la visió del futur de la Congregació a Europa. Aquesta proposta ha d’estar enllestida a finals d’octubre del 2014 i ha d’indicar els objectius que es proposen en les diverses dimensions de la vida missionera claretiana i les estructures més adequades per portar-los a terme.

Entre els 3 Provincials que formaran aquesta comissió s’hi troba el pare Màxim Muñoz, Provincial de Catalunya i secretari d’ECLA (Conferència Claretiana de Superiors Majors d’Europa).

Així doncs, Catalunya, i concretament Vic, segueix essent el lloc de referència per a la Congregació dels Fills del Cor de Maria, com a lloc de fundació, lloc del sepulcre del P. Claret i referent de les arrels i dels carisma claretià. En un moment intens en la reflexió del futur de la Congregació, Vic, esdevé més que un territori, el lloc més transcendent per celebrar aquestes reunions.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.