Vés al contingut

notícies relacionades

Mor Joan Torras, pintor d’un centenar d’esglésies a Catalunya

(CR) Amb la mateixa discreció amb la que ha viscut i ha pintat més d’un centenar d’esglésies i capelles de Catalunya, l’artista santfeliuenc Joan Torras i Viver ha mort aquest diumenge als 92 anys. L’enterrament tindrà lloc aquest dimecres a les onze del matí a la catedral parròquia de Sant Feliu de Llobregat.

Gavín, l'infatigable col·leccionista que continua retallant estampes

(Laura Mor –CR/Valldoreix) Col·leccionista de vocació, caminador i xerraire, és l'artífex de l'Arxiu Gavín. Josep Maria Gavín i Barceló té 89 anys i encara manté ben desperta la curiositat. Ha descobert 61 esglésies sota terra i les ha recollit totes a l'Inventari d'esglésies de Catalunya. Ha fotografiat 26.444 edificis religiosos que ha classificat i publicat en 30 volums: esglésies, ermites, capelles, monestirs, convents, oratoris particulars, cartoixes, catedrals...

Alba Arboix: "Les esglésies sempre han estat al servei dels ciutadans"

(Eloi Aran –CR) És ben inusual que, en una mateixa setmana, l’Ajuntament i l’Arquebisbat de Barcelona facin dos actes conjunts. La setmana passada, però, va ser una excepció. El dimarts 10 de juliol va tenir lloc la presentació del darrer número de “Qüestions de Vida Cristiana”, editat  per la Fundació Joan Maragall i l'Abadia de Montserrat, i que duia per títol “Era foraster i em vau acollir”.

Catalonia Sacra estrena dues descobertes aquest setembre

(Catalonia Sacra) Catalonia Sacra estrena aquest setembre dues noves descobertes que permetran conèixer elements poc coneguts i molt interessants del patrimoni cultural de l’Església de Catalunya. La primera serà aquest diumenge 6 de setembre; té la singularitat que és el primer itinerari a peu que programa Catalonia Sacra.

La Seu d'Ègara: "Complim amb escreix les característiques per ser Patrimoni de la Humanitat"

(Bisbat de Terrassa) Aquesta setmana s'ha presentat la candidatura de les Esglésies de Sant Pere de Terrassa, La Seu d’Ègara, per a ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. En un acte insitucional, el bisbat de Terrassa i l'ajuntament de la ciutat van posar de relleu la singularitat de les pintures religioses dels segles VI-VIII del conjunt monumental, que són úniques en el món, motiu pel qual s’ha presentat aquesta candidatura.

L'Empordà: les esglésies entre la pedra, el cel i la mar

(Catalonia Sacra) La plana empordanesa, lloc d'unió suau entre la serralada pirinenca i la Mediterrània, mostra l'antiga petja del cristianisme en les mateixes ruïnes d'Empúries que li donen el nom. En aquest comtat d'importància cabdal en la Catalunya medieval tingueren lloc alguns dels moviments religiosos més interessants de la història de l'Església.

panoràmica

Veure la fe