Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Gencat) El proper dimarts 19 de març, a 2/4 de 7 del vespre, el Grup de Treball Estable de les Religions celebrarà de nou la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional al Parlament de Catalunya, amb el lema “Veritat, Justícia i Religió”.

La inauguració anirà a càrrec del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, el president del Grup de Treball Estable de Religions, Joan Garcia i de la subdirectora general d’Afers Religiosos, Isabel Escandell.

Ponències

L’acte comptarà amb tres parlaments de representants de diverses confessions. En primer lloc, el jesuïta i doctor en islamologia Jaume Flaquer abordarà «El paper de la Justícia i de la Pau en les religions». A continuació, Carme Gutiérrez, del Consell Interreligiós de Terrassa, explicarà la «Celebració de la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional». Finalment, el president d’Acció dels Cristians per l’Abolició de la Tortura, Emili Chalaux, explicarà «El compromís del moviment ecumènic de l'ACAT per l'abolició de la tortura i la pena de mort»

Nacions Unides

L’Assemblea General de les Nacions Unides va instituir l’any 2010 la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional que se celebra la primera setmana de febrer de cada any, com estableix la resolució 65/5.