Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 31/03/2015

Per saber-ne més

(Bisbat de Lleida) Aquest cap de setmana el director basc Basilio Astulez ha realitzat un taller de cant amb la Coral Maristes Montserrat, agrupació a la qual també ha dirigit en un concert solidari que s'ha celebrat a la Parròquia de Santa Maria de Gardeny.

Durant tres dies els cantaires lleidatans han assajat repertori de diversos estils i llengües, han treballat tècnica vocal, respiració, color de la veu, moviments corporals incorporats a la música.

El treball s'ha pogut veure en el concert que ha tingut lloc el 29 de març a la parròquia de Santa Maria de Gardeny. El temple s'ha omplert de gom a gom per escoltar la Coral Maristes dirigida per aquest director de prestigi internacional que no ha decebut gens ni mica.

S'han pogut escoltar peces contemporànies, tradicionals catalanes i d'Euskal Herria, una del carnestoltes de Veneçuela, i un adaptació d'una peça indígena del Brasil. Un repertori variat, acompanyat de gestos, coreografies diverses i molt color que ha comptat amb l'acompanyament del pianista lleidatà Eduard Espinet. Part del repertori del concert també l'ha dirigit el Gerard Riu i Garcia, fundador i ànima de la Coral Maristes.

Basilio Astulez és un referent mundial del cant coral, premiat en diferents certàmens. En la seva formació destaquen els cursos de Cant Coral que l'Orfeó Lleidatà i l'Associació Canta i Estima organitzaven temps enrere a la ciutat de Lleida.

D'altra banda, el concert ha recaptat fons per dos projectes solidaris; per una banda el projecte "Construyendo Sueños" que el pare Rafa Sibatte realitza a El Salvador i per l'altra, el Centre de Formació de líders Rurals que coordina el pare Manolo Fortuny al Txad. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.