Vés al contingut
Catalunya Religió
viatge Coral Maristes1
Fotografia: Jordi Clariana.
Galeria d'imatges

Maristes La primera setmana d'agost la Coral Maristes Montserrat de Lleida ha participat de la trobada 'Estiu Canta i Brilla' a Hèlsinki. Un centenar de lleidatans han descobert la capital de Finlàndia i han gaudit del llenguatge universal de la música, cantant conjuntament amb el Piccoli Cantori di Torino (Itàlia), Jugendchor Atempo! i Chor Vivo de Basilea (Suïssa) i Sing&Shine Kuorot d'Espoo (Finlàndia).

A banda dels concerts a la catedral de la ciutat o al centre cultural d'Espoon, els cants han format part dels viatges en tramvia o en vaixell, de les excursions, dels àpats, els passejos enmig dels parcs verds. La Coral Maristes ha exercit d'ambaixadora cultural catalana, compartint nord enllà el seu lema 'Canta i Estima'. Els cantaires retornen de l'experiència amb un grapat de cantarelles noves i, sobretot, satisfets de la germanor que provoca la música compartida entre 300 persones d'indrets i edats diferents. 

Una experiència marista que sumar cultures

A la trobada, coordinada per la directora amfitriona Sanna Valvanne, enèrgica com el director de la coral lleidatana, ha ressonat un ampli repertori, des del Rossinyol, el Cant de la Senyera, Senyor Sant Jordi, Bohemian Rhapsody, Abba o versos de Màrius Torres. Per a la coral, el moment d'emoció i comunió ha estat cantar 'La princesa negra' italians, suïssos i finlandesos. "Una experiència molt marista, d'eixamplar la taula sumant cultures diferents, amb la senzillesa i la màgia de la música", diuen des dels maristes.  
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.