Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abat Oliba CEU) La Universitat Abat Oliba CEU (UAO CEU) i la Universitat Catòlica Santa Teresa de Jesús d'Àvila (UCAV) han inaugurat el grau en Filosofia que comencen a impartir en aquest curs. Ho han fet en una cerimònia de benvinguda als estudiants. L'acte ha estat presidit per una invocació de l'amor al coneixement "com un bé en si mateix".

Aquesta és l'actitud "pròpia de l'estudiant de Filosofia", ha observat el director del grau i degà de la Facultat de Comunicació, Educació i Humanitats de la UAO CEU, Enrique Martínez. El saber "no cal buscar-lo per la seva utilitat immediata. La fi està en la mateixa saviesa que es busca". En aquesta línia, ha cridat a "fugir de l'utilitarisme i el pragmatisme que tant existeix en els àmbits acadèmics"

En la seva exposició s'ha emparat en paraules de Sant Agustí per explicar els pilars d'aquest nou grau: "Filosofia és estimar, buscar, aconseguir, retenir i abraçar la saviesa". D'acord amb això, ha defensat una Filosofia arrelada en la realitat. No es tracta de perdre's en el món de les idees sinó de "mirar la realitat i admirar-se que alguna cosa existeixi".

Martínez considera, així mateix, que la incorporació dels estudis de Filosofia implica un bé per al conjunt de la docència universitària, pel seu paper "ordenador i vertebrador dels sabers de la universitat".

La degana de Ciències Socials i Jurídiques, Lourdes Miguel, ha expressat la seva certesa que el grau en Filosofia "aportarà coneixement més enllà de l'acadèmic" i contribueixi al seu "creixement personal".

En l'acte també han intervingut els rectors de la UAO CEU i la UCAV, que impartiran el grau conjuntament. La rectora de la UCAV, María del Rosario Sáez, ha observat que "si la missió principal de la universitat és buscar la veritat, aquest grau ve a contribuir en aquesta tasca". I el rector de la UAO CEU, Rafael Rodríguez-Ponga ha destacat que el grau s'alinea amb la "intenció d'aprofundir en les Humanitats", És a dir, "en tot allò que els ajudi a entendre's com a éssers humans".