Vés al contingut

notícies relacionades

bisbe-benavent-tortosa-cr

El bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, nou arquebisbe de València

CR | La Santa Seu ha fet públic aquest dilluns el nomenament del fins ara bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, com a nou arquebisbe de València. Benavent substituirà el cardenal Antonio Cañizares, que ha estat arquebisbe de València en els últims vuit anys. 

La retransmissió de les misses torna a À Punt el diumenge 30 de gener

(CVMC) Diumenge 30 de gener, À Punt reprendrà la retransmissió de les misses setmanals des de la parròquia de l’Assumpció de Torrent.

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha acordat aquest dimecres els criteris que han de complir les retransmissions religioses en la programació d’À Punt.

En aquest sentit, entre els criteris aprovats està la correcció lingüística i el compliment dels codis de regulació detallats en el llibre d’estil en tots els continguts audiovisuals que s’emeten en els mitjans públics valencians.

Magic Line, torna la marató solidària de Sant Joan de Déu

(SJD) La sisena edició de la Magic Line Sant Joan de Déu engega el 25 d’octubre quan s’obriran inscripcions per les caminades de Barcelona, Mallorca i València. Enguany s’incorpora la ciutat valenciana a aquesta mobilització que anualment mou més de 15.000 participants i permet recaptar més de 400.000€ en favor de les persones en situació vulnerable. Gràcies a la Magic Line SJD ja s’han finançat més d’un centenar de projectes socials.

La caminada

Un missal en argentí?

(Josep Miquel Bausset) Un rumor que corre aquests dies pels cercles clericals (tot i que no sóc partidari de fer cas dels rumors) diu que l’arquebisbat de València està sospesant enviar a Roma, perquè siguen aprovats, els textos del Missal Romà en el valencià de Lo Rat Penat i no en la traducció que va fer l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, un text que continua “congelat” en algun calaix del palau arquebisbal del Cap i Casal.

Els capellans valencians reclamen de nou el Missal en la seva llengua

(Jordi Llisterri-CR) Tres peticions, dos arquebisbes diferents i sense resultat. Un grup de 152 clergues valencians han reiterat per carta al cardenal Antonio Cañizares, arquebisbe de Valencia, la demanda per a "l’elaboració i l’aprovació oficial de la versió valenciana dels textos litúrgics". Afirmen que és una "exigència de justícia, d’inculturació de la fe i d’una acció autènticament evangelitzadora".

"Podríem tenir una estona el diumenge al vespre per fer mitja hora de pregària?", demanda del germà Alois als joves de Taizé

(Bisbat d'Urgell) Des del 28 de desembre fins el dia 1 de gener, joves amb nacionalitats ben diferents han compartit la pregària, el silenci, la reflexió, experiències, els testimonis.... un espai propi on anar a l'encontre del diferent, com ha dit el germà Alois reiteradament al llarg del pelegrinatge i on fer sentir la veu de la pau. "Perseverem en la pregària per la pau.

El valencià Giménez Valls, nou bisbe de Lleida

(CR) Aquest dimarts al matí s'ha fet públic el relleu del bisbe Joan Piris a Lleida. L’actual bisbe de Menorca, Salvador Giménez Valls, serà el nou bisbe Lleida. Piris havia presentat la renúncia fa gairebé un any i estava pendent de l’acceptació. La Santa Seu ha anunciat el relleu episcopal a les dotze del migdia.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe