Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas Diocesana de Vic) Càritas ha tornat a visualitzar el seu suport als treballadors del sector carni en la seva lluita per posar fi a la precarietat laboral. Membres de Càritas van assistir a les assemblees que es van realitzar durant l’acampada que es va fer davant de l’empresa Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga.

Actualment moltes de les grans empreses càrnies utilitzen les falses cooperatives de treballadors per obtenir més guanys sense tenir en compte que això provoca la precarització de les condicions laboral d’aquestes persones. Més enllà de ser un frau que cal denunciar, aquest sistema fa perdre drets laborals bàsics a aquestes persones en un sector amb un treball molt físic i desgastador. Les grans empreses imposen aquestes condicions davant la falta de feina al mercat laboral i del desconeixement de la normativa en un sector que ocupa a persones amb un nivell formatiu baix.

Càrnies en lluita ha impulsat una denúncia «les deplorables condicions de treball que pateixen els treballadors i les treballadores del sector carni» i expressa públicament la solidaritat, el suport a les seves reivindicacions d’aquests treballadors. També condemna «la utilització fraudulenta que una patronal sense escrúpols fa del fet cooperatiu». En aquest manifest critiquen «la pràctica de certes empreses que obliguen els qui haurien de ser personal contractat a la seva empresa a constituir-se en cooperativa, de manera que deslaboralitzen la relació amb aquestes persones».