Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 25/03/2014

(Salesians) El Capítol General 27 de la Congregació salesiana ha escollit, aquest dimecres al matí, el salesià espanyol Ángel Fernández Artime com a X successor de Don Bosco, nou Rector Major (Superior General) dels salesians. El mandat és per als propers sis anys.

Fernández Artime havia estat nomenat, el passat mes de desembre, com a nou Superior Provincial de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora, la qual agrupa les obres salesianes d’Andorra, Catalunya, Aragó, Illes Balears, València, Múrcia, Extremadura, Andalusia i les Illes Canàries, una nova circumscripció salesiana que començarà a funcionar a finals de maig. Conseqüentment, Ángel Fernández, com a Rector Major, juntament amb el seu Consell haurà de nombrar a un altre salesià per aquest càrrec.

Substitueix en el càrrec al mexicà Pascual Chávez, que ha estat el Superior General d’aquesta congregació religiosa durant els últims 12 anys, límit que estableixen les Constitucions salesianes per la duració en el càrrec com a Rector Major.

El dilluns 24 va començar la jornada de discerniment, i a la tarda es van realitzar les primeres votacions sondeig, en les quals hi van anar apareixent els possibles candidats. Les votacions successives van anar clarificant el pensament de l’Assemblea fins l’última votació en la qual va resultar escollit, per majoria absoluta, l’espanyol Ángel Fernández Artime.

Davant la pregunta del encara Rector Mayor, don Pascual Chávez, de si acceptava el nomenament, Fernández Artime va assenyalar que “en esperit de Fe i confiant en Maria i en tota la Congregació” acceptava el càrrec.

Ángel Fernández Artime, de 53 anys, va néixer el 21 d’agost de 1960 a Gozón-Luanco (Oviedo), va emetre la primera professió salesiana el 3 de setembre de 1978 a Mohernando (Guadalajara), la professió perpètua el 17 de juny de 1984 a Santiago de Compostela i va ser ordenat sacerdot el 4 de juliol de 1987 a León.

Originari de la Inspectoria (Província) Salesiana Santiago el Mayor, amb seu a León, va ser conseller provincial, Vicari Inspectorial i, del 2000 al 2006 va ser Provincial (Inspector). A l’acabar el seu mandat com a Inspector, va ser nomenat director del col·legi salesià d’Ourense. El 2009 va ser nombrat provincial de la Inspectoria Argentina Sud, amb seu a Buenos Aires, càrrec que ocupava actualment. Aquests dies participava al Capítol General 27, el qual l’ha escollit com a X successor de Don Bosco.

També va ser membre de la comissió tècnica que va preparar el Capítol General 26, el qual es va celebrar el 2008. És llicenciat en Teologia Pastoral, Filosofia i Pedagogia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.