Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Glòria Barrete –CR) L’Informe sobre l’Estat de la Seguretat Alimentària i Nutrició en el món publicat per la FAO l’any 2020 posava de manifest que uns set-cents milions de persones passen gana, l’equivalent a quasi el nou per cent de la població mundial. La pandèmia de la Covid-19 ha agreujat unes desigualtats i una pobresa extrema que s’ha sumat a una altra gran pandèmia constant i global, la pandèmia de la fam. Mans Unides Tarragona proposa del 19 al 23 d’abril uns sopars de la fam en format virtual per seguir treballant per erradicar el virus de la fam als països menys desenvolupats.

Molts pobles d’arreu de Catalunya compten cada any amb la celebració de sopars de la fam. Uns sopars que serveixen per conscienciar la població de la situació d’altres països i alhora recaptar diners per destinar-los a diferent projectes solidaris. Enguany, i amb motiu de les restriccions sanitàries per causa de la pandèmia que vivim, han reformulat la proposta i han organitzat sopars de la fam virtuals que permetran fer donacions econòmiques voluntàries per valor de dotze euros a través de compte corrent, Bizum o presencialment.

Aquesta primera setmana de sopars de la fam virtuals engloba sis muicipis de la comarca de l’Alt Camp que compten amb nou parròquies. Quatre d’elles, la de Figuerola del Camp, el Pla de Santa Maria, Cabra del Camp i el Pont d’Armentera destinaran les aportacions econòmiques recollides a la promoció de mitjans de vida per a dones refugiades a Tel Aviv, Israel.

Les parròquies de la ciutat de Valls i del municipi de Vallmoll destinaran el seu recapte a un altre projecte per avançar en la sostenibilitat agroalimentària de cinc municipis d’Hondures.

I és que sota el lema contagia solidaritat per acabar amb la fam, Josep Clofent, voluntari de Mans Unides Tarragona, reconeix que avui dia els països desenvolupats tenen com a màxima preocupació en el 90% dels casos la pandèmia de la Covid-19, “i no és per a menys”. Malgrat tot, demana, “no oblidar que en molts països del món pateixen també pandèmies constants i globals com la fam, la pobresa, les desigualtats i les injustícies”.

Des de Mans Unides creuen que “és urgent que una part del nostre esforç es dirigeixi a dotar aquestes persones dels recursos per afrontar aquesta crisi, que sumada a altres precarietats i injustícies cròniques, fan que aquestes poblacions visquin amb un sofriment i una desesperació permanents”.

La setmana dels sopars de la fam virtuals que comença avui tindrà una segona rèplica en d’altres parròquies el mes de maig.