Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Assun Solà Pijuan - Bisbat de Lleida) Ja fa dies, el març del 2017 alguns feligresos de les parròquies de Lleida van participar del Simposi Internacional: Reforma i reformes de l'església, a Barcelona. El grup de treball, que s'iniciaria des de la Unitat Pastoral de Cap Pont però obert a totes les parròquies, va sorgir amb l'objectiu de reflexionar i veure com dur a terme aquestes reformes a les comunitats parroquials.

Aviat es va posar en marxa aquest grup, que al llarg dels dos primers anys s'ha dedicat a la formació. Amb una trobada mensual, el grup segueix la metodologia que James Mallon proposa al seu llibre "Una renovació divina. D'una parròquia de manteniment a una parròquia missionera", així com la que Tom Corcoran i Michael White exposen a "La reconstrucció d'una parròquia". Després de compartir, les trobades acaben amb un dinar compartit al menjador de la Casa de l'Església-Acadèmia Mariana 

El passat dissabte 26 d'octubre van inaugurar el curs abordant la missió. Afirma una participant que "vam reflexionar sobre la importància de què cadascú descobreixi quina és la missió específica que Déu li encomana, segons la seva vocació i els seus dons particulars, més enllà de tantes coses que fem i amb les que no ens acabem de sentir realitzats. Si no vivim la nostra missió, patim i fem patir. Per això és primordial descobrir-la i viure-la: Dedicar-hi temps, mirar endins, escoltar-nos, discernir, destriar i quedar-nos amb allò que ens identifica i ens fa sentir feliços mentre ho realitzem, alhora que produeix un impacte positiu en els altres".

Algunes persones del grup han cursat la formació "Les dones a l'Església", impartida per teòlogues del Boston College. Aquest fet ha provocat que a banda de ser un tema d'interès, es pugui tractar amb fonament a l'hora de plantejar la renovació en el si de les parròquies. El grup és acompanyat per Carles Sanmartín, Lluís Sallán Laureano Sánchez.