Vés al contingut

notícies relacionades

papa-dones-00

El papa Francesc, parlar de les dones i promocionar-les

Què ha canviat en els deu anys del papa Francesc? GLÒRIA BARRETE –CR “Amb les dones en alts càrrecs al Vaticà les coses han canviat per a millor”. Ras i curt. Aquesta és una de les darreres afirmacions del papa Francesc sobre el paper de la dona. La va fer el novembre passat a l’avió de tornada del seu viatge a Bahrain. Una afirmació sobre les dones que se suma a moltes d’altres en aquests deu anys de pontificat. Afirmacions acompanyades, en molts casos, de gestos i petits canvis per reivindicar i posicionar la dona en el rol que ell anomena de “reciprocitat”.
dones-sinode-vatica

Feministes creients presenten les conclusions del Sínode de dones al Vaticà

CATHOLIC WOMEN'S COUNCIL | Una delegació internacional del Consell De Dones Catòliques, la xarxa global que reuneix més de 60 organitzacions catòliques de dones, presentarà aquest dimarts les conclusions del procés del Sínode de Dones al Vaticà. La delegació entregarà el document a la subsecretària pel Sínode dels bisbes, Nathalie Becquart.

“Dones de dins i fora l’Església podem teixir aliances contra la precarietat”

(Laura Mor –CR) Jornada de mobilització feminista i moment també d’aturada, per revisar on som i cap a on volem caminar. Enguany, pel 8 de març, Catalunya Religió ens fixem en el món del treball i en les barreres i dificultats que comparteixen tantes dones per tenir unes condicions laborals dignes. A l’assetjament, l’atur, la violència, la invisibilitat, la discriminació i la precarietat, responen amb la cura mútua, l’esperança i la unitat en aquesta lluita amb d’altres moviments feministes, tant de dins com de fora l’Església.

Dones creients: “Necessitem que l’Església sigui realment una comunitat d’iguals”

(CR) És una de les demandes del col·lectiu de dones creients Alcem la Veu que s’ha manifestat aquest diumenge davant la catedral de Barcelona: “Demanem que les dones puguin actuar i puguin ser iguals en tots els àmbits de l’Església”. Una convocatòria amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones que se celebra aquest dimarts i que ha reunit unes dues-centes persones. La mobilització ha reclamat una Església més participativa, sinodal i igualitària. 

Una dona laica predica per primera vegada a les Decennals de Valls

(CR) “Per primera vegada, en una novena i a més a més en una novena de les festes decennals, l’homilia, la predicació no la farà ni un capellà ni un religiós; avui per primera vegada la farà una laica”. El rector de la parròquia de Sant Joan, Joan Àguila, ha presentat així la novetat que s’ha viscut enguany en el marc d’una de les misses de les festes Decennals de Valls.

panoràmica

Veure la fe

podcasts

monogràfics

MONOGRÀFIC