Vés al contingut
Catalunya Religió

(Eloi Aran/CR) La parròquia de Sant Pere de les Puel·les és la seu d’ Ars Viva a Barcelona. Aquest projecte pretén promoure, a través d’experiències estètiques d’art contemporani, la recerca de sentit i esperança, la reflexió crítica i una experiència espiritual que porti a interrogar-se per la crida de la fe.  Ars Viva està impulsat per l’equip O_Lumen de Barcelona, vinculat a l’Espai O_LUMEN dels dominics. Formen part d’aquest equip, artistes i frares.

Per celebrar l’estrena de la nova seu, aquest diumenge, primer diumenge de Quaresma, s’ha inaugurat l’exposició “Espais buits i silencis interiors” de l’artista Goretti Pomé i ha comptat amb la recitació poètica d’obra pròpia de les poetesses Mar Galceran, Marisa Barros i Mercè Amat, i amb la música del cantautor Raül Beneitez.

Goretty es l’autora, d’entre altres obres,  dels murals “Epíclesi” de l’església de la Mare de Déu del Roser  al carrer Ausiàs March i d’il·lustracions a Catalunya Cristiana. Com explica el crític Bernat Puigdollers en el catàleg de l’exposició, l’obra de Goretty “conversa amb la matèria, creadora de móns, interpel·lant el misteri que ens envolta. Cerca en la plenitud del buit les preguntes que les seves mans intueixen. Crea espais de reflexió. No afirma: suggereix”.

Aquesta exposició de petit format es pot contemplar fins el dia 3 de maig al temple de la parròquia de la plaça de Sant Pere de Barcelona. La següent exposició serà de Lau Feliu, al mes de juny. Lau és un dels escultors de la Sagrada Família i autor de l’escultura de sant Ignasi a Santa Maria del Mar.

Ars Viva va néixer amb el suport de tres entitats: O_LUMEN, Santa Maria del Mar i l’Albergueria de Vic. La primera exposició va ser d’Irim Lux a la basílica de la Ribera i va itinerar a la Seu de Manresa i a la Basílica de Vicent Ferrer de València. La seu d’ARS VIVA és la parròquia de Sant Pere de Puel·les a Barcelona, coordinada per l’equip O_Lumen Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.