Vés al contingut

notícies relacionades

Horts religiosos amb visió social

(Montse Punsoda –CR) Des dels seus inicis, són moltes les comunitats religioses que han tingut en els seus dominis un espai de terreny dedicat al conreu. De fet, antigament, era un espai imprescindible en l’estructura dels monestirs, permetent-los l’autosuficiència, sobretot per aquells més allunyats.

Sant Pere de les Puel·les celebra 1.075 anys de la consagració del primer temple

(CR) El 6 de maig és una data assenyalada per la comunitat de monges benedictines del monestir de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona. És un dia en que celebren la consagració de l’església del monestir. Enguany fa 1.075 anys de la consagració del primer monestir, al barri de sant Pere. Vuit segles més tard van traslladar-se a Sarrià on van patir la destrucció de la guerra. Demà es commemoren els 75 anys de la consagració de l’actual temple, reconstruït de nou.

Sant Pere de les Puel·les, nou espai d’art i espiritualitat

(Eloi Aran/CR) La parròquia de Sant Pere de les Puel·les és la seu d’ Ars Viva a Barcelona. Aquest projecte pretén promoure, a través d’experiències estètiques d’art contemporani, la recerca de sentit i esperança, la reflexió crítica i una experiència espiritual que porti a interrogar-se per la crida de la fe.  Ars Viva està impulsat per l’equip O_Lumen de Barcelona, vinculat a l’Espai O_LUMEN dels dominics.

La Nit de les Religions, una gran oportunitat per les confessions

(Lucia Montobbio-CR)  Els dies 14 i 15 de setembre es celebra la quarta edició de La Nit de les Religions a Barcelona. Seran dos dies de portes obertes i d’activitats organitzades per conèixer i interaccionar amb la diversitat religiosa i tradicional de la ciutat. La iniciativa ha crescut cada any en nombre d’entitats que hi participen i aquest any ja són 54.

Griselda Cos: “Els salms són el crit i la pregària de l'home i la dona d'avui”

(Laura Mor –CR) La monja benedictina Griselda Cos fa més de trenta anys que toca la cítara per acompanyar els salms. Així van néixer, com una pregària per a ser cantada. I avui encara serveix de pauta als qui busquen, als qui imploren i als qui agraeixen la vida a Déu. Com una mena d'alè per a tantes vivències que no sempre sabem anomenar.

Roser Caminal: “La pregària de silenci activa l'aquí i l'ara”

(Laura Mor –CR) Trobar espais de silenci en el brogit d'una ciutat com Barcelona té mèrit. Però les monges benedictines del monestir de Sant Pere de les Puel·les ho han aconseguit. Alguns en diuen mindfulness. Per a elles es tracta de percebre un Déu que mai no se n'ha anat. El cap de setmana del 6 al 8 d'abril organitzen un recés de silenci contemplatiu en aquesta mateixa línia. Les inscripcions són obertes fins el 20 de març.

Cesca Serra: “No hi ha vocació tardana”

(Laura Mor –CR) Nova professió solemne a la família benedictina. Aquest dissabte al matí la germana Cesca Serra i Bachs celebrarà la seva adhesió permanent a la comunitat monàstica de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona. En aquesta entrevista relata el que considera “un itinerari de fe molt accidentat” i, amb 70 anys, rebutja l'etiqueta de “vocació tardana”.

Abats i abadesses de Catalunya: "El moviment polític i social català ha estat sempre pacífic"

Els monestirs catalans condemnen la violència i demanen un diàleg sincer i pacífic: "Preguem perquè els polítics cerquin solucions i no deixin enquistar un problema que per la força, com la viscuda ahir, o amb posicions maximalistes, sols s’agreuja; preguem més que mai per la pau social i el respecte als drets individuals i col·lectius de tots i cadascun dels ciutadans".

panoràmica

Veure la fe