Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Solidaritat SJD) La iniciativa 'Cèntims solidaris' de Solidaritat Sant Joan de Déu recollirà microdonatius mitjançant l'arrodoniment de les compres realitzades amb targeta de crèdit. La campanya destinarà els diners recollits a millorar la salut física i emocional de les famílies refugiades acollides a la Llar Sant Joan de Déu de Manresa. Les aportacions es podran fer fins al 2 de febrer a tots els supermercats Caprabo. 

El director de l'Obra Social de Sant Joan de Déu, Oriol Bota, afirma que “avui, que encara estem patint les conseqüències d’una pandèmia, cuidar i acompanyar té més sentit que mai". "En el cas de les persones refugiades, que arriben al nostre país fugint de situacions de persecució, guerra o desastres naturals, els efectes són doblement devastadors", diu. Al procés migratori se sumen, segons Bota, "els efectes i limitacions causats per la Covid-19". Iniciatives solidàries, com el programa 'Cèntims solidaris', "ens ajudaran a fer-los un acompanyament especialitzat perquè puguin fer un ús correcte del nostre sistema de salut pública i cuidar de la seva salut mental i emocional", assegura. Per a Bota, "tota petita aportació compta”.

Cristina Madrilley de RSC de Caprabo, reconeix que “som molt conscients de la importància de fer front a la situació de vulnerabilitat que sofreixen moltes de les persones refugiades que arriben al nostre país". A través de la col·laboració amb entitats com Sant Joan de Déu, "a Caprabo reforcem el nostre compromís social i lluitem perquè totes les famílies tinguin accés a l’educació, sanitat i oci adequats”, diu.

La Fundació Germà Tomàs Canet gestiona la Llar Sant Joan de Déu de Manresa, un dels centres de Sant Joan de Déu a Catalunya que duu a terme el Programa de Protecció Internacional des de finals de 2017 i que acull anualment a 310 persones, de les quals el 52% són dones i més de la meitat són menors d’edat.

Sant Joan de Déu no només cobreix les necessitats bàsiques, el seu compromís va més enllà en la seva integració i es concreta amb suport en aspectes com l’escolarització, entre d’altres. També, oferint orientació sanitària, ja que la somatització de tot l’estrès acumulat pel procés migratori acaba donant molts problemes de salut, que han d’orientar-se cap als serveis sanitaris que millor els puguin atendre.

Les aportacions seran confidencials i es realitzaran en el moment del pagament de la compra a la caixa del supermercat. També es podran fer de manera online.