Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Per tercer any consecutiu la Basílica de la Sagrada Família ha superat els 3 milions de visites anuals que va assolir per primera vegada després de la consagració del temple presidida per Benet XVI el 2010. El 2013, amb 3.176.970 persones, hi hagut un descens molt lleuger respecte l’any passat, un 1,74% menys, sobre els 3.233.526 de visites de 2012. El 2011 es va donar el salt més espectacular en arribar a 3,2 milions de visites, gairebé un milió més que l’any anterior en el que es va concloure la nau interior de la basílica.

Aquests tres anys seguits superant els tres milions de visitant situa de nou la Basílica com el monument més visitat de Barcelona. Segons les dades que el Patronat de la Sagrada Família ha publicat aquest dilluns, gairebé el 60% dels visitants del passat any són d’origen europeu, una tendència que s’ha anat repetint en els últims anys.

El 8% dels visitants totals són alemanys, també representen un 8% respectivament anglesos, italians i francesos. Una proporció també destacada, la del 14,5% dels visitants, correspon a Estats Units i Canadà. Pel que fa al visitant asiàtic, el 5,4% és d’origen japonès, un 2,4%, xinés, i la resta d’Àsia correspon a més del 4% de les visites totals. I s’ha registrat un 1,7% de turistes provinents de Rússia.

En relació a les visites nacionals, el 3,3% dels visitants són catalans i més d’un 10% correspon a públic de l’Estat Espanyol.

D'altra banda, el vídeo que mostra la Basílica acabada i que va ser presentat el passat mes de setembre, mostra pocs mesos després l'espectacular xifra de 4 milions de visites a YouTube.