Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) La Revolució Francesa i l'execució de dos germans marca un abans i un després a la vida de santa Claudina Thévenet, fundadora de la congregació de religioses de Jesús-Maria. El proper dissabte 7 d'octubre la congregació inicia els actes del bicentenari de la seva fundació, i ho farà amb una eucaristia a l'església de Santa Maria del Mar de Barcelona.

A l'actualitat la congregació compta amb prop de mil dues-centes religioses, presència en vint-i-vuit països d'Àsia, Europa, Amèrica i Àfrica, una Associació seglar anomenada 'Família Jesús-Maria' i nombroses laics presents en diferents plataformes apostòliques.

Fa dos-cents anys a Lió (França), Santa Claudina Thévenet inicia la congregació amb l'objectiu d'oferir una educació cristiana a nens i joves en tots els ambients socials, amb la preferència cap als joves i entre ells els més pobres.

La presència a Catalunya, la primera a l'Estat Espanyol

La missió iniciada el 1818 arriba a l'Estat Espanyol el 1850 i ho fa amb una primera presència a Sant Andreu de Palomar, aleshores un poble perifèric de Barcelona.  

A l'actualitat, la congregació de Jesús-Maria compta a Catalunya amb el Col·legi de Sant Gervasi a Barcelona, el Col·legi Claudina Thévenet del barri de la Guineueta, el Col·legi Sant Andreu de l'Avinguda Meridiana, l'Escola Infantil Tamarit, així com cinc comunitats i dos llars. A Badalona també tenen una comunitat i un col·legi al carrer Lepant.

Atentes a les necessitats actuals

La congregació afirma que a través de les seves plataformes de missió desitgen que la seva tasca educativa i pastoral "sigui alliberadora, promogui una cultura de vida, s'obri a la fe i susciti el compromís". Atentes als reptes i crides de la pobresa i exclusió de la nostra societat, volem donar resposta als més necessitats.

Enceten el bicentenari de la seva fundació amb el desig "de sentir el batec del cor de Déu i de Claudina en el món d'avui", i així, sota el lema 'En camí amb Claudina, dona de fe, de perdó, de comunió', "donar una resposta profètica vivint el perdó, la reconciliació i la sanació; deixant-se commoure per la misèries del nostre temps; i amb una manera de vida compromesa amb la justícia, la pau i la integritat de la creació".