Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(David Casals i Vila –CR) El Raval, el barri amb més diversitat religiosa de Barcelona, acollirà aquest dimecres una celebració interreligiosa del Nadal. L'organitza el grup interreligiós del barri amb col·laboració amb la fundació Tot Raval i es farà a les set de la tarda a la parròquia del Carme.

El grup interreligiós del barri organitza al llarg de l’any diferents actes coincidint amb les principals festivitats de les tradicions presents al barri, com per exemple la Pasqua cristiana i durant el Ramadà, el període de l’any més sagrat per la comunitat islàmica. En un capvespre, amb la posta del sol, es fa un ‘iftar’, un àpat comunitari amb tots els veïns del barri coincidint amb el trencament del dejuni que fan tots els musulmans durant aquell mes.

La celebració del Nadal d’aquest any es farà sota el lema 'Cors units. Llum pel nostre món'. Inclourà moments de pregària i la lectura de diferents textos de les tradicions cristiana, islàmica, jueva i sikh al voltant de dos conceptes: la pau i la llum, com a símbols de la pau i la fraternitat.

Després, els assistents a l’acte podran escriure en uns cors de paper les seves pregàries, opinions i sentiments sobre el concepte de Pau amb els quals es formarà un gran mural.

“Volem parlar de com l’amor és el que condueix a la pau, i de la importància que els cors estiguin units”, ha explicat en declaracions a CatalunyaReligió.cat el veí del Raval i portaveu del Consell Islàmic de Catalunya, Mohamed Halhoul.

L’acte finalitzarà amb una encesa d’espelmes i una ofrena comunitària en solidaritat amb les víctimes d’unes recents inundacions al sud del Marroc, en el marc d’una campanya conjunta que han iniciat diferents comunitats islàmiques de Catalunya.

Segons el directori oficial de l’Ajuntament de Barcelona, al barri del Raval tenen presència una entitat sikh, una altra d’hindú, sis musulmanes, dues interconfessionals i 45 de cristianes. Entre elles, diferents parròquies catòliques (com el Carme, la Immaculada, Sant Antoni Abad i Betlem), una comunitat ucraïnesa que segueix el ritual grego-catòlic i diferents grups protestants, com metodistes i presbiterians, pentecostals, l’Exèrcit de Salvació i adventistes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.