Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest dijous 17 de maig comença la primera de tres activitats de l'Any Raimon Panikkar que se celebren a Tavertet, el poble on va viure els últims trenta anys de la seva vida, o a Vic, el bisbat on pertanyia en la seva condició, no exempta de polèmica, de sacerdot. La primera d'aquestes activitats és, doncs, una Jornada commemorativa del Centenari de Raimon Panikkar, organitzada per l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic al Seminari de la capital osonenca, on bàsicament s'hi parlarà del seu pensament, per part d'Ignasi Boada i de l'edició de l'Opera Omnia Raimon Panikkar, que publica Fragmenta Editorial, a càrrec de diversos participants.

L'altra activitat se celebrarà el cap de setmana de l'1 al 2 de juny. Són unes Jornades Raimon Panikkar amb les quals l'Ajuntament de Tavertet pretén retrobar tots aquells que assistien regularment a les celebrades sessions de Panikkar a la que fou la seva última casa, després de tornar de la seva etapa de docent als Estats Units, i a tothom qui ho vulgui. Comptaran amb la participació, entre d'altres, de Xavier Melloni, Àngels Canadell, Jordi Pigem, Ignasi Boada, Antoni Bassas, Montse Farré, Antoni Matabosch, Ricard Torrents i Ignasi Moreta, aquest últim, comissari de l'Any Panikkar. També compta amb dos concerts, un de Lídia Pujol, i l'altre, la interpretació de la "Música callada" de Frederic Mompou.

Finalment, del 22 al 24 de juny, també a Tavertet, s'hi celebrarà l'activitat: "Raimon Panikkar: Paisatges de la seva vida i del seu pensament", amb Xavier Melloni i Jordi Pigem, un dels "jardins" de Casa Virupa, un projecte amb seu permanent en aquesta població.

L'Any Panikkar, que s'estendrà tot aquest 2018, compta amb moltes més activitats, entre les quals hi destaquen dues exposicions a Barcelona, la primera a partir del 5 de juny a l'Espai Avinyó de Barcelona. O una altra activitat similar a les que hem comentat, però a Ferrera (Pallars Sobirà), on aquest cap de setmana del 19 i 20 de maig s'hi celebren les jornades Art, Natura i Espiritualitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.