Vés al contingut

notícies relacionades

La mística de Raimon Panikkar, al nou curs de Som Cristians

(Som Cristians) El primer curs del projecte 'Vida Mística' de Som Cristians s'iniciarà aquest dimecres 1 de desembre a les set de la tarda. Es tracta d'un curs al voltant de la noció de mística segons Raimon Panikkar. 

Mor Josep Torras, lingüista i corrector de l'obra de Panikkar

(CR) El lingüista Josep Torras Rodergas ha mort aquest dijous als 78 anys. Considerat pels experts del món editorial com un “erudit”, Torras va ser un dels redactors de la primera edició de la ‘Gran enciclopèdia catalana’ i també de la primera edició del ‘Diccionari de la llengua catalana’ (Enciclopèdia, 1982). Torras, natural de Balsareny, era amic personal del filòsof Raimon Panikkar i en va ser el corrector de la seva obra completa per a Fragmenta Editorial, on també va participar en la col·lecció ‘Sagrats i Clàssics’.

Premi Raimon Panikkar per a joves investigadors

(Fragmenta Editorial) La Fundació Vivarium Raimon Panikkar en col·laboració amb les editorials que editen l'Opera Omnia Raimon Panikkar en diversos idiomes, convoquen el Premi Raimon Panikkar per a joves que estudiïn el pensament i l'obra del filòsof i teòleg indo-català, promotor del diàleg intercultural i interreligiós.

L’obra de Panikkar ens espera

(Alba Sabaté –CR) Mirar el món amb els ulls de Panikkar. Aquesta va ser la proposta d'Ignasi Moreta, comissari de l’Any Panikkar, durant la cerimònia de cloenda dels actes de l’efemèride que va tenir lloc aquest dimarts al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya, entre versos musicats del pensador, a la veu de la intèrpret Lídia Pujol.

“La religió es guanya el respecte amb figures com Batllori, Panikkar i Duch”

(Direcció General d'Afers Religiosos) Ignasi Moreta (Barcelona, 1980), comissari de l’Any Panikkar. A més del balanç de la commemoració del centenari de Raimon Panikkar, també abordem el pensament del recentment traspassat Lluís Duch, monjo de Montserrat i membre del Consell Assessor per a la Diversitat religiosa. Finalment, esbossem les línies de futur de Fragmenta Editorial que il·lustren l’evolució del fenomen religiós en l’actualitat.

La gota d'aigua de Panikkar: una metàfora útil i serena sobre la mort

(Laura Mor –CR) L'aigua és metàfora de vida per a moltes cultures i religions. Amb motiu de la festa de Tots Sants, el primer de novembre, i en el marc de l'Any Raimon Panikkar, recordem aquí com aquest teòleg i filòsof va explicar la mort com “l'instant en què una gota d'aigua cau al mar”. Tot seguit es pregunta: “Què passa amb la gota d'aigua? Què passa amb l'aigua de la gota?”.

Raimon Panikkar a les aules

(Laura Mor -CR) Els promotors de l'Any Raimon Panikkar volen portar el pensament d'aquest teòleg i filòsof català a les escoles i els instituts. Per això el Departament d'Ensenyament organitza la Jornada de commemoració del centenari de naixement de Raimon Panikkar per al professorat de primària, secundària i batxillerat. Tindrà lloc el matí de divendres 26 d'octubre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i ja es pot formalitzar la inscripció.

Veure la fe