Vés al contingut

notícies relacionades

Reobre l’hostatgeria del Monestir de Poblet

(Roger Vilaclara –CR) Aquest divendres l’Hostatgeria de Poblet ha reobert les seves portes. Ho ha fet després de més d’un any tancada i amb una nova gestió externalitzada a càrrec de la companyia Petits Hotels. Un canvi que busca “obrir l’hostatgeria a tota mena de client, però mantenint la seva essència”, explica Francesc Pintado, de la nova gestora hotelera.

Refugiades ucraïneses a Poblet: “Hem sortit de l’infern”. Bona Pasqua!

(Laura Mor/Roger Vilaclara –CR) Segons l’ACNUR ja són 4,6 milions els refugiats ucraïnesos que han fugit a d’altres països des que va esclatar la guerra el 24 de febrer. A Catalunya moltes comunitats religioses s’han mobilitzat per fer possible una primera resposta. És el cas del monestir de Poblet que, des de fa quatre setmanes, acull una vintena de persones, la majoria dones i infants.

Octavi Vilà, reelegit abat de Poblet

(Laura Mor –CR) La comunitat cistercenca de Santa Maria de Poblet ha reelegit el monjo Octavi Vilà Mayo com a abat. La votació s’ha fet aquest dijous al matí en el marc d’un capítol de la comunitat. Aquest divendres rebran la visita regular de l’abat general, Mauro Giuseppe Lepori, i de l’abadessa de Talavera de la Reina, M. Eugenia Pablo. Tant la reelecció com aquesta visita de seguiment són procediments habituals que contemplen les constitucions de la congregació.

“Ens manquen biografies d’eclesiàstics de l’època del franquisme”

(Macià Grau -CR) Aquest dijous al vespre la llibreria Capona de Tarragona ha acollit la presentació del llibre Amb Poblet al cap i al cor. El pare Bernat Morgades i el seu temps (1911-1963), de l’Editorial P. Visions. Es tracta de la biografia del pare Bernat Morgades, el primer monjo català del Monestir de Poblet després de 1835, realitzada per l’historiador Joan B. Culla.

Els monjos de Poblet se senten “avergonyits, adolorits i penedits”

(Laura Mor –CR) “Ens cal reconèixer-nos avui avergonyits, adolorits i penedits perquè el dubte plana damunt nostre, perquè potser no hem fet el bé que volem sinó el mal que no voldríem haver fet”. Així s’ha expressat l’abat, Octavi Vilà, en la missa conventual d’aquest diumenge en relació al presumpte abús a una menor que afecta un monjo de la comunitat cistercenca.

Mor Marc Vallès, el monjo de Poblet que “vivia l’esperança tocant de peus a terra”

(CR) Aquest dilluns al matí la comunitat monàstica de Poblet ha acomiadat fra Marc Vallès i Rovira, germà del cister mort diumenge a la infermeria del monestir. Fill de l’Empordà, tenia 84 anys i en feia 60 que vivia arrelat com a monjo a Santa Maria de Poblet. Durant molts anys va ser l’hostatger del monestir i l’ànima de les visites guiades que va recollir en una guia.

Poblet renova el Museu i obre el Centre de Visitants

(Monestir de Poblet) El Monestir de Poblet ha inaugurat aquest dimecres dos nous espais que complementen la visita al monument i ofereixen una lectura renovada del sentit de la vida monàstica al segle XXI. Es tracta del nou Centre de Visitants i de l’ampliació i nou recorregut expositiu del Museu de Poblet.

Veure la fe