Vés al contingut

notícies relacionades

abat-orde-cistercenc

Octavi Vilà: “Hem de mantenir la unitat de l’Orde Cistercenc entre monjos i monges”

ANNA ROBERT –CR | Comunió i unitat institucional. La preservació d’aquestes dues màximes podrien resumir el que ha estat el Capítol General de l’Orde Cistercenc celebrat a Ariccia, a Roma, del 9 al 21 d’octubre. El Capítol General és la màxima autoritat de l’Orde en el qual s’elegeix l’abat i el procurador general, els consellers de l’abat general i una part dels membres del Sínode de l’Orde, l’òrgan màxim de govern entre els capítols.
papa-ocist-2022

El Papa rep l'Orde del Cister

CR / VATICAN NEWS | El papa Francesc ha rebut els participants del Capítol General de l'orde cistercenc que conclourà aquest divendres. En l'audiència, que ha tingut lloc aquest 16 d'octubre, hi ha estat present l'abadessa del monestir de Santa Maria de Valldonzella, Maria Àngels Cornellà, l'abat del monestir de Poblet, Octavi Vilà, i el procurador general de l'orde, Lluc Torcal, que ha estat reelegit aquest 12 d'octubre.
cistercenc

Mauro-Giuseppe Lepori, reelegit abat general de l'Orde del Cister

CR | El Capítol General de l'orde cistercenc ha reelegit a Mauro-Giuseppe Lepori com a abat general de l'Orde del Cister. L'elecció ha tingut lloc aquest dilluns en el marc del Capítol General que celebra l'orde fins al 21 d'octubre. Entre els 87 membres participants del Capítol hi són l'abadessa del monestir de Santa Maria de Valldonzella, Maria Àngels Cornellà, i l'abat del monestir de Poblet, Octavi Vilà.

Reobre l’hostatgeria del Monestir de Poblet

(Roger Vilaclara –CR) Aquest divendres l’Hostatgeria de Poblet ha reobert les seves portes. Ho ha fet després de més d’un any tancada i amb una nova gestió externalitzada a càrrec de la companyia Petits Hotels. Un canvi que busca “obrir l’hostatgeria a tota mena de client, però mantenint la seva essència”, explica Francesc Pintado, de la nova gestora hotelera.

Refugiades ucraïneses a Poblet: “Hem sortit de l’infern”. Bona Pasqua!

(Laura Mor/Roger Vilaclara –CR) Segons l’ACNUR ja són 4,6 milions els refugiats ucraïnesos que han fugit a d’altres països des que va esclatar la guerra el 24 de febrer. A Catalunya moltes comunitats religioses s’han mobilitzat per fer possible una primera resposta. És el cas del monestir de Poblet que, des de fa quatre setmanes, acull una vintena de persones, la majoria dones i infants.

Octavi Vilà, reelegit abat de Poblet

(Laura Mor –CR) La comunitat cistercenca de Santa Maria de Poblet ha reelegit el monjo Octavi Vilà Mayo com a abat. La votació s’ha fet aquest dijous al matí en el marc d’un capítol de la comunitat. Aquest divendres rebran la visita regular de l’abat general, Mauro Giuseppe Lepori, i de l’abadessa de Talavera de la Reina, M. Eugenia Pablo. Tant la reelecció com aquesta visita de seguiment són procediments habituals que contemplen les constitucions de la congregació.

“Ens manquen biografies d’eclesiàstics de l’època del franquisme”

(Macià Grau -CR) Aquest dijous al vespre la llibreria Capona de Tarragona ha acollit la presentació del llibre Amb Poblet al cap i al cor. El pare Bernat Morgades i el seu temps (1911-1963), de l’Editorial P. Visions. Es tracta de la biografia del pare Bernat Morgades, el primer monjo català del Monestir de Poblet després de 1835, realitzada per l’historiador Joan B. Culla.

Veure la fe