Vés al contingut

notícies relacionades

abat-poblet-rafel-barrue

Rafel Barruè, nou abat de Poblet

MONESTIR DE POBLET | La comunitat de Poblet ha elegit aquest dilluns el nou abat de Poblet, el que fins ara era el prior de la comunitat Rafel Barruè. L'elecció ha tingut lloc a la sala capitular, sota la presidència de l'abat general de l'orde cistercenc Mauro-Giuseppe Lepori i després de l'ordenació episcopal del nou bisbe de Girona, Octavi Vilà, anterior abat de Poblet, aquest mateix diumenge.
ordenació episcopal fra Octavi Vilà

Fra Octavi, bisbe de Girona: “Tothom és benvingut a l’Església”

GLÒRIA BARRETE -CR | Si en algun lloc fra Octavi Vilà, nou bisbe de Girona, s’hi jugava molt, era a la Catedral de Girona aquest diumenge a la tarda durant les seves paraules finals durant l’ordenació episcopal. Fa setmanes que els mitjans de comunicació hem anat publicant entrevistes amb el nou bisbe sobre el seu tarannà, el futur de la diòcesi i alguns temes convulsos. I avui amb el seu discurs ha demostrat que la comunicació és essencial per fer arribar el missatge.
ordenació episcopal fra Octavi Vilà

Girona s'enamora del nou bisbe

GLÒRIA BARRETE -CR | El centre de Girona des del matí ja denotava que alguna cosa grossa s'esperava durant la jornada. 'A quina hora és l'acte de la coronació?', preguntava una turista despistada als tècnics de la pantalla gran instal·lada a la plaça dels Apòstols. I no hi havia prevista cap coronació, no, però sí un gran acte per a Girona, l'ordenació episcopal del nou bisbe, fra Octavi Vilà, que aquest diumenge a la tarda ha pres possessió com a cap de la diòcesi de Girona.
octavi-vila-entrevista

Octavi Vilà: “Hi haurà més laics fent celebracions de la paraula a Girona”

ACN | El bisbe electe de Girona, fra Octavi Vilà, serà ordenat aquest diumenge a la catedral de Girona, després de dos anys amb el càrrec vacant per la mort de Francesc Pardo. Una situació "anòmala" com reconeix el futur cap de l'Església gironina, que es va assabentar de la proposta per ser el nou bisbe el 5 de febrer.

fra Octavi Vilà

Girona acull diumenge l'ordenació episcopal de fra Octavi Vilà

BISBAT DE GIRONA | Aquest diumenge, 21 d’abril, la catedral de Girona acollirà, a les 5 de la tarda, l’ordenació episcopal i l’inici del ministeri de fra Octavi Vilà com a bisbe de Girona. La cerimònia serà presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, i entre els concelebrants principals l’acompanyaran el nunci apostòlic, Bernardito C. Auza; l’arquebisbe de Valladolid i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Luis J. Argüello; l’arquebisbe de Barcelona, cardenal Joan Josep Omella, l’arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, i l’administrador diocesà de Girona, Lluís Suñer.

Visita nou bisbe Girona

El nou bisbe Octavi Vilà fa la primera visita a Girona

BISBAT DE GIRONA | Aquest divendres fra Octavi Vilà ha fet la primera visita a la seva nova seu episcopal. L’administrador diocesà, Lluís Suñer, ha rebut a l'edifici de les oficines diocesanes de la plaça del Vi de Girona. En aquesta primera visita, el bisbe electe de Girona ha pogut conèixer les instal·lacions i saludar el personal de la cúria diocesana.

abat-bisbe-girona-planellas-2

De Puigdemont a Salvador Illa, les reaccions al nou bisbe de Girona

CR | El nomenament de l'abat de Poblet, Octavi Vilà, com a nou bisbe de Girona, aquest dijous, ha enganxat per sorpresa a l'Església catalana i també al panorama polític del país. Alguns dels seus protagonistes, com Carles Puigdemont o Salvador Illa, han aprofitat les xarxes socials per fer arribar al nou bisbe de Girona i la seva diòcesi els seus missatges després la notícia.
abat-bisbe-girona-planellas-1

Octavi Vilà, d’abat a bisbe de Girona: “M’ha costat una mica acceptar”

JORDI LLISTERRI –CR | Un religiós de Tarragona que serà el bisbe de Girona, i un arquebisbe de Tarragona que era capellà de Girona. I els dos ben somrients. Així s’ha oficialitzat aquest dijous al migdia al Monestir de Poblet l’elecció del seu abat Octavi Vilà com a bisbe de Girona. L’anunci s’ha fet amb l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, que ho ha definit com “un gran nomenament per Girona i per tota l’Església catalana”.

panoràmica

Veure la fe

podcasts