Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas Diocesana de Lleida, Solsona i Urgell) Ens sentim interpel·lats per la realitat humana? Hem escoltat seriosament el clam dels qui pateixen? Ens mou el sentiment de fraternitat, d’un món sense diferències, d’una societat digna, humanitzada i reconciliada amb els pecats d’un temps passat?

Els nostres carrers i places s’hi il·luminen amb llumetes de colors, hi ha algun arbre adornat que ha estat separat de la seva família boscana (la natura), música i aparadors radiants, compres frenètiques i gastronomia opulent, és Nadal! ...quin Nadal?

Ens hem preguntat si tothom pot viure aquest ritme? Hem vist a persones, famílies, emigrants, que sofreixen prop de casa, per múltiples dificultats i amb necessitat d’una o unes persones que els donin la mà. Aquest és el nostre món i Nadal ens interpel·la!

La Campanya Institucional de Càritas 2018 -2019 porta el lema: “El teu compromís millora el món” I la Campanya de Nadal de les Càritas de Catalunya porta per lema: “Aquest Nadal sigues part de la solució contra la pobresa”. És una proposta, és una necessitat, ... serem insensibles?.

Al llarg de la història hi ha hagut homes i dones que han pres consciència de la realitat del seu temps i han buscat camins diferents que els han portat a viure a contracorrent del sentiment majoritari. Els grans corrents de “majories” han derivat en la justificació del “tot s’hi val”, “tothom fa el mateix” o “és legítima qualsevol cosa a qualsevol preu”, perquè està avalat per aquesta majoria poderosa que ha estat víctima cega del sistema al qual pertanyia.

Avui viure la vida des de l’opció preferent per estimar els més pobres i vulnerables de la nostra societat, l’opció per escollir la senzillesa de l’austeritat davant la brillantor de la riquesa que enlluerna i ens fa moure el desig vers tenir més per a tenir un lloc millor al banquet de la vida, no és el més habitual ni el més desitjable.

La mobilitat humana i l’incessant esdevenir de milers de persones immigrants que cerquen una llar, el repte de la nostra responsabilitat amb la cura de la casa comuna i la creació. L’impuls d’una economia social, justa i solidària amb les persones, són alguns focus que reclamen tota la nostra atenció, a més d’altres realitats d’homes i dones que cada dia desborden els despatxos i centres de Càritas i que recorren la solidaritat de persones voluntàries, tècniques, socis, donants, persones de bona voluntat que treballen dia a dia per millorar les vides de les persones al món.

Càritas fa una crida a la teva consciència, apel·la al teu compromís per fer-nos sortir a l’encontre de qui necessita escolta i atenció, a l’encontre de les persones més pobres i vulnerables, els preferits de Déu.

El teu compromís millora el món, fem d’aquest Nadal un Nadal espacial, sacsegem el nostre cor a mobilitzar l’Amor per ser instruments d’engendrar vida, fent possible dignificar la persona, la natura. Deixem que la realitat entri en nosaltres i ens transformi.

Bon Nadal!!!