Vés al contingut
Catalunya Religió

(Opus Dei) Unes 3.000 persones s'han aplegat aquest dissabte a les places de Santa Maria, davant del Monestir de Montserrat, per celebrar la primera festa del beat Àlvar del Portillo. El pare abat de Montserrat, Josep M. Soler, ha presidit la celebració i ha dit que el secret d'una vida com la del beat Àlvar, "donada totalment a Déu i als altres, és la pregària". La Missa solemne s'ha celebrat en la primera festa del beat Àlvar del Portillo, beatificat el passat 27 de setembre de 2014 , i ha comptat amb els cants de la Polifònica de Puig-reig.

Josep Maria Soler ha recordat que, quan es van conèixer, "l'Abat Aureli Maria Escarré es va sorprendre de veure com aquest jove enginyer", que era secretari general de l'Opus Dei, "mantenia el bon humor i la serenitat espiritual" davant de les dificultats que patia aquell moment. Després el beat va ser "pelegrí" a Montserrat en diverses ocasions.

L'abat també ha explicat que amb sacrifici el beat "va recórrer molts països fomentant projectes d'evangelització i iniciatives socials i educatives". Al final de la celebració, el Dr. Antoni Pujals, vicari de la prelatura de l'Opus Dei a Catalunya i Andorra, ha agraït l'acollida rebuda i ha recordat que la prelatura dedica aquest any a la Mare de Déu.

Durant la celebració una vuitantena de voluntàries i voluntaris han ajudat al bon desenvolupament de la jornada tant des dels accessos com des del punt d'informació a l'entrada de la plaça.

El beat Àlvar del Portillo, amb sant Josepmaria, inicià la tasca d'evangelització de l'Opus Dei a Catalunya. Amic de l'abat de Montserrat Aureli Maria Escarré, a qui visità diverses vegades, i devot de la Mare de Déu de la Mercè, va estar a terres catalanes en nombroses ocasions.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.