Vés al contingut

notícies relacionades

joan-pau

L'Església celebra la beatificació de Joan Pau I

VATICAN NEWS | "Joan Pau I va viure sense concessions, estimant fins a l'extrem". Amb aquestes paraules s'ha referit el papa Francesc al pontífex amb un dels mandats més curts de la història. Ho ha fet en la celebració que ha tingut lloc aquest diumenge al Vaticà amb motiu de la beatificació de Joan Pau I. Entre tots els preveres i cardenals assistents, s'hi ha fet present el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

El missioner català Josep M. Gran Cirera és proclamat beat

(Arquebisbat de Tarragona) El missioner català Josep Maria Gran Cirera, amb vincles familiars a Mont-roig del Camp, i nou companys màrtirs, van ser beatificats a Santa Cruz del Quiché, Guatemala, aquest divendres. Tres preveres i set laics de la Congregació dels Missioners del Sagrat Cor de Jesús assassinats entre 1980 i 1991 pels militars durant la guerra civil a Guatemala.

Barcelona beatifica Joan Roig i agraeix el seu compromís amb el món

(Laura Mor –CR) El nom de Joan Roig i Diggle s’ha inscrit en el llibre dels Sants. La basílica de la Sagrada Família ha acollit aquest dissabte al matí la beatificació d’aquest jove laic, fill del Masnou. Una celebració marcada per l’absència d’alguns dels amics i familiars del nou beat a causa de les restriccions sanitàries per la pandèmia. Això sí, amb el rerefons de l’evangeli del gra de blat, l’acció de gràcies per la vida d’un “jove cristià conseqüent” i la petició “que esdevingui llum del món”.

L'Església obre l'Any Llull a Mallorca

(Bisbat d'Urgell) Palma de Mallorca, en la festa del màrtir Ramon Llull, ha obert l’Any dedicat a commemorar el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull (1232-1316). Aquest divendres el bisbe de Mallorca Xavier Salinas, el secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, el jesuïta Lluís F.

El jove beat Castelló en 25 pàgines

(Bisbat de Lleida) Coincidint gairebé amb el dia de la seva festa litúrgica –28 de setembre– i el 79 aniversari del seu martiri, ha sortit al carrer una nova biografia del beat Francesc Castelló Aleu. La nova publicació, que porta com a títol Francesc Castelló, jove i màrtir, ha estat editada en català i també en castellà pel

Com es fa un sant

(Ramon Bassas –CR) Els màrtirs de la guerra civil, els papes Joan XXIII i Joan Pau II o, fa un mes, el bisbe Óscar Romero, han estat notícia, amb més o menys polèmica, de processos de canonització o beatificació. Però ¿sabem com funcionen? En aquest quadre adjunt expliquem de manera ràpida un mecanisme que acostuma a ser lent i feixuc (tot i que no sempre), i que segueix aquests nou passos.

panoràmica

Veure la fe