Vés al contingut

notícies relacionades

gaudi-beatificacio

Beatificar Gaudí: requisits i passos a seguir per un camí que ha d'acabar molt aviat

ROGER VILACLARA –CR | “El meu amo no té pressa”, deia Antoni Gaudí. Ell es referia a Déu amb la construcció de la Sagrada Família. Una màxima que pren ara l’Associació Canònica Pro Canonització d’Antoni Gaudí, constituïda aquest desembre. “Segur que Gaudí tampoc tindria pressa per ser beatificat”, assegura el vicepresident de l’associació i rector de la Sagrada Família, Josep Maria Turull. Amb tot, el procés que s’inicia el 1992 comença la seva recta final i encara els últims passos d’una beatificació que s’espera que pugui tenir lloc el 2026.
joan-pau

L'Església celebra la beatificació de Joan Pau I

VATICAN NEWS | "Joan Pau I va viure sense concessions, estimant fins a l'extrem". Amb aquestes paraules s'ha referit el papa Francesc al pontífex amb un dels mandats més curts de la història. Ho ha fet en la celebració que ha tingut lloc aquest diumenge al Vaticà amb motiu de la beatificació de Joan Pau I. Entre tots els preveres i cardenals assistents, s'hi ha fet present el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

El missioner català Josep M. Gran Cirera és proclamat beat

(Arquebisbat de Tarragona) El missioner català Josep Maria Gran Cirera, amb vincles familiars a Mont-roig del Camp, i nou companys màrtirs, van ser beatificats a Santa Cruz del Quiché, Guatemala, aquest divendres. Tres preveres i set laics de la Congregació dels Missioners del Sagrat Cor de Jesús assassinats entre 1980 i 1991 pels militars durant la guerra civil a Guatemala.

Barcelona beatifica Joan Roig i agraeix el seu compromís amb el món

(Laura Mor –CR) El nom de Joan Roig i Diggle s’ha inscrit en el llibre dels Sants. La basílica de la Sagrada Família ha acollit aquest dissabte al matí la beatificació d’aquest jove laic, fill del Masnou. Una celebració marcada per l’absència d’alguns dels amics i familiars del nou beat a causa de les restriccions sanitàries per la pandèmia. Això sí, amb el rerefons de l’evangeli del gra de blat, l’acció de gràcies per la vida d’un “jove cristià conseqüent” i la petició “que esdevingui llum del món”.

L'Església obre l'Any Llull a Mallorca

(Bisbat d'Urgell) Palma de Mallorca, en la festa del màrtir Ramon Llull, ha obert l’Any dedicat a commemorar el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull (1232-1316). Aquest divendres el bisbe de Mallorca Xavier Salinas, el secretari de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, el jesuïta Lluís F.

El jove beat Castelló en 25 pàgines

(Bisbat de Lleida) Coincidint gairebé amb el dia de la seva festa litúrgica –28 de setembre– i el 79 aniversari del seu martiri, ha sortit al carrer una nova biografia del beat Francesc Castelló Aleu. La nova publicació, que porta com a títol Francesc Castelló, jove i màrtir, ha estat editada en català i tamb

panoràmica

Veure la fe