Vés al contingut

notícies relacionades

Montserrat relata com va afrontar una denúncia d'abusos fa 20 anys

(CR) L'Abadia de Montserrat ha fet públic un comunicat en el que relata amb tot detall una denúncia d'un cas d'abusos de fa més de 20 anys. La presumpta víctima, Miguel Ángel Hurtado, i la seva família, han tingut durant aquests anys una atenció constant de la comunitat i concretament amb l'abat, Josep M. Soler.

Montserrat exposa la pintura del quotidià de Ramon Calsina

(Abadia de Montserrat) Aquest divendres s'inagura l'exposició antològica dedicada a Ramon Calsina, que es podrà veure a la Sala Daura del Museu de Montserrat fins el 8 de novembre. Porta per títol Remembrança, i s’ha fet en col·laboració amb la Fundació Ramon Calsina.

La presidència litúrgica, a estudi a Montserrat

(Abadia de Montserrat/ CPL / ISLB) A partir de dilluns, del 6 al 10 de juliol, tindrà lloc a Montserrat la 37ena edició del Curs de Litúrgia d’Estiu, que enguany té com a lema: "La presidència litúrgica". Aquest curs, que organitzen el Centre de Pastoral Litúrgica i l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona, està obert a tots aquells sacerdots, religiosos i religioses, i laics i laiques interessats a aprofundir en la litúrgia o als qui ja l’estudien acadèmicament. 

La primera festa del beat Àlvar se celebra amb una missa a l'esplanada de Montserrat

(Opus Dei)  Unes 3.000 persones s'han aplegat aquest dissabte a les places de Santa Maria, davant del Monestir de Montserrat, per celebrar la primera festa del beat Àlvar del Portillo. El pare abat de Montserrat, Josep M. Soler, ha presidit la celebració i ha dit que el secret d'una vida com la del beat Àlvar, "donada totalment a Déu i als altres, és la pregària".

Romero a Montserrat

(Abadia de Montserrat) El pare Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat i director de la revista Documents d’Església, ha escrit l’única biografia existent en català sobre l’arquebisbe Óscar Romero, que serà beatificat el proper 23 de maig.

Veure la fe