Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Blanquerna) Els Premis Blanquerna Impulsa són uns guardons que tenen la voluntat de sensibilitzar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible promoguts per l'ONU (2015-2030), motivar-ne el coneixement i cercar la implicació dels membres de les comunitats educatives escolars en el projecte. Podien presentar treballs i optar als premis els nois i noies que estudien 4t d'ESO, 1r o 2n de batxillerat, o un cicle formatiu, a qualsevol centre educatiu de Catalunya, Andorra o Balears.

En aquesta primera edició, hi ha hagut un total de nou projectes finalistes, tres per cadascuna de les tres categories - àmbit comunicatiu, àmbit educatiu i àmbit de la salut-. El centre educatiu guanyador en la categoria de l'àmbit comunicatiu ha estat l'Escola Thau de Sant Cugat del Vallés amb el curtmetratge "El penjat". En la categoria de l'àmbit educatiu, el centre guanyador ha estat el Col·legi Sant Ramon Nonat de Collblanc amb el projecte "L'escola que volem". Finalment, en la categoria de l'àmbit de la salut, el centre guanyador ha estat l'Escola Pia de Caldes amb el projecte "Combat i mat".

La resta de treballs finalistes han estat realitzats per alumnes de les següents escoles: Escola Pia de Sitges, Jesuïtes del Clot (Barcelona), Lestonnac-L'Ensenyança (Tarragona), Salesians de Sarrià (Barcelona), Santa Teresa-Ganduxer (Barcelona) i Vedruna St. Sadurní (Sant Sadurní d'Anoia). A part de conèixer els tres guanyadors, a l’acte de lliurament s'han visionat els treballs guanyadors. 

L'acte de lliurament de premis ha congregat prop de cent-setanta persones, entre autoritats del món de l'educació i de la universitat, representants de l'ajuntament de Barcelona, representants d'escoles i instituts de Catalunya, estudiants i professorat dels nou centres finalistes, membres del jurat dels Premis, i entitats col·laboradores.

L'obertura ha anat a càrrec del director general de Blanquerna, Dr. Andreu Ibarz, i la cloenda a càrrec del rector de la Universitat Ramon Llull, Josep M. Garrell. Tots ells han remarcat la importància dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per a la construcció d'un món millor.

Els ODS són una sèrie d'objectius promoguts per l'Organització de Nacions Unides (ONU) per donar resposta als grans reptes que afecten el nostre planeta. Es proposen acabar amb la fam al món, aconseguir que tots els nens i nenes tinguin accés a l'educació i fer del nostre món un lloc més sostenible, entre altres reptes. Els Premis Blanquerna Impulsa premien les millors accions per promoure els ideals dels ODS dutes a terme pels centres escolars.

En aquesta primera edició, els dos ODS al voltant dels quals havien de girar els treballs han estat la "Fi de la pobresa" i una "Energia assequible i no contaminant". La segona edició dels Premis se centrarà en els objectius "Fam zero" i "Ciutats i comunitats sostenibles".