Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(GTER) El proper dilluns i dimarts se celebrarà a Mèxic la IV Trobada Interreligiosa oficial Iberoamericana que convoquen el Grup de Treball Estable de Religions (GTER) i Religions per la Pau Amèrica Llatina i el Carib, amb el suport de la SEGIB, el Consell Interreligiós de Mèxic (CIM), l'Institut Mexicà de Doctrina Social Cristiana (IMDOSOC), i la Secretària de Relacions Exteriors de Mèxic (SRE).

El tema que abordaran les comunitats religioses de l’espai iberoamericà en aquesta IV Trobada Interreligiosa Iberoamericana serà 'La contribució de les comunitats de fe a l'educació, la innovació i a la cultura dels països iberoamericans'.

Aquest acte s’emmarca com a esdeveniment previ a la XXIV Cimera Iberoamericana de Veracruz, que se celebrarà els dies 8 i 9 de desembre del 2014, amb la participació dels diferents Caps d’Estat i de Govern del Països Iberoamericans.

En aquesta IV Trobada Interreligiosa Iberoamericana, com a trobada oficial, hi participaran líders religiosos llatinoamericans i de la península ibèrica, així com autoritats polítiques i de l’àmbit de l’educació de l’espai Iberoamericà. Podeu consultar aquí el detall del programa.

S'espera que els resultats de les deliberacions es tradueixin en un pla d'acció per al reconeixement de la pluralitat religiosa com a part de la diversitat cultural; l'extensió de l'educació superior inspirada en la fe per a les poblacions indígenes i afrodescendents; la creació d'associacions amb les universitats religioses per contribuir a l'eliminació de totes les formes de discriminació; i la construcció d'aliances amb les comunitats religioses per apropar les tecnologies emergents a les poblacions més pobres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.