Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(CR) Com cada any en la festivitat de Sant Pere i Sant Pau el papa Francesc ha beneït en una celebració a Roma el pal·li dels arquebisbes nomenats durant el darrer any. El nou arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, és un dels prelats que ha participat en la cerimònia. El pal·li és l’ornament litúrgic de llana blanca que distingeix els arquebisbes i que expressa la seva singular proximitat amb la càtedra de Pere. El lliurament a cada arquebisbe es fa uns dies després de la cerimònia de benedicció.

Planellas hi ha assistit acompanyat d’una reduïda representació de la cúria tarragonina i de familiars i amics. El Govern hi ha estat representat pel director General d’Afers Religiosos, Marcel·lí Joan.

En l’homilia, el papa Francesc ha destacat que «el pal·li recorda l'ovella que el pastor està cridat a portar sobre les seves espatlles; és signe que els pastors no viuen per a ells, sinó per a les ovelles; és signe que, per posseir la vida, cal perdre-la, donar-la.

La celebració també ha comptat amb una delegació del patriarcat ecumènic de Constantinoble, que ha venerat conjuntament amb el papa la tomba de Sant Pere.