Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Escola Pia) El papa Francesc ha convocat per l’octubre de 2018 el sínode “Els joves, la fe i el discerniment vocacional”. Amb aquest lema convoca l’església universal, i en concret els joves i les persones que treballen amb ells, a reflexionar sobre el seu paper en l’església, la vivència de la fe, i la vinculació d’aquesta amb la vida professional, política, associativa i eclesial. 

L’Escola Pia desenvolupa la seva missió entre els joves, per aquest motiu, el P. General ha convocat totes les entitats de l’Escola Pia presents en qualsevol dels 47 països en que hi és present a fer aportacions sobre el tema, amb la intenció de presentar les conclusions d’aquest treball a la reunió que els bisbes faran a Roma l’octubre de 2018. S'ha proposat el lema “Piarist Synod” (sínode escolapi) i un eslògan: “Amb tu +”.

Una missió amb 5 fases

A la primera etapa, a Catalunya, des del desembre del 2017 a maig 2018, es realitzarà treball en grups del material proposat. Durant la segona etapa, el 12 de maig de 2018 a l’Escola Pia de Sant Antoni hi haurà la trobada de tots els grups que han treballat aquest material per fer una posada en comú, de la qual s’extraurà un resum general, que es farà arribar al Capítol Provincial de l’Escola Pia de Catalunya, com a propostes de millora. A la tercera etapa, segurament a l'estiu, set representants del Piarist Synod de l’Escola Pia de Catalunya assistiran a la trobada de representants dels països del nostre continent, que es farà en un país europeu (a determinar). En aquesta trobada es farà, amb les aportacions de les províncies escolàpies, un resum general dels joves de l’Escola Pia d’Europa, que es lliurarà a l’oficina del Sínode 2018 del Vaticà. Ja a l'octubre 2018, al Vaticà es realitzarà el Sínode dels bisbes. Un cop fet, el papa publicarà les conclusions del Sínode “Els joves, la fe i el discerniment vocacional”, que es faran arribar a tots els grups que hi han participat a Catalunya. La cinquena i última etapa serà l'assemblea Mundial dels cinc continents, que treballaran una proposta per al Capítol General de l’Orde de l’Escola Pia, que es realitzarà l’any 2021.