Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Solsona) Després d'un llarg procés de restauració, la parròquia de Cardona ha inaugurat l'orgue de l'església de Sant Miquel. Ha estat en una celebració amb un gran nombre d'assistents aquest diumenge 17 d'octubre.  

En un primer moment, Caius Mujal, autor de la restauració, ha estat el responsable d’explicar a l’auditori els orígens de l’orgue cardoní i les diferents intervencions que ha realitzat el seu taller per restaurar-lo.

Seguidament, el rector de la parròquia ha exposat els detalls econòmics de la restauració i de la campanya d’apadrinaments populars per a finançar-la. Tot seguit, ha agraït a la comissió responsable de promoure la restauració la feina realitzada, fent-los entrega d’una medalla de la parròquia. Ho ha fet abans de presentar la placa amb els noms dels padrins i els mecenes que havien apadrinat l’instrument per tal de finançar la seva restauració.

Finalment, la tercera part de l’acte ha consistit en un recital a càrrec de l’intèrpret d’arrels berguedanes Joan Casals, organista emèrit de la catedral de Terrassa i de l’Escolania de Montserrat. Casals ha desgranat un selecte programa on s'han sentit corals i suites de Johann Sebastian Bach, fugues de Max Reger, obres d’autors clàssics com Mendelssohn i Pachelbel, així com inspirades obres amb ressons de tonades catalanes de Frederic Mompou i Camil Geiss. Al final del concert, la Coral Cardonina s'ha sumat a l’organista per interpretar el  coral de la Cantata 147 de Bach i l’Ave verum corpus mozartiana. En acabar, el públic dempeus ha ovacionat llargament els intèrprets.

Després d’interpretar els goigs dels patrons de la parròquia, tots els padrins s'han fet una foto de família amb l’instrument i la placa d’apadrinaments que els propers dies serà penjada a la capella on s’ubica la consola de l’orgue cardoní.

L’instrument va ser construït per l’empresa 'Organería Española' l’any 1948 i traslladat a Cardona el 1965.