Vés al contingut
Catalunya Religió
solsona-mare-deu-queralt-corona
Fotografia: Bisbat de Solsona.
Galeria d'imatges

BISBAT DE SOLSONA Per la festivitat de Sant Marc, el bisbe Conesa ha beneït la nova corona per l’infant Jesús elaborada per un orfebre Valencià. Des del bisbat diuen que la corona és una “còpia exacta i del mateix material com la que desaparegué fa quasi 50 anys”. Així que ara en endavant, formarà part del conjunt artístic de la Mare de Déu de Queralt del bisbat de Solsona. La corona ha estat restituïda a la imatge el diumenge 28 d’abril abans de la missa del Santuari.

Durant la guerra civil, la imatge de la Mare de Déu de Queralt, va perdre gairebé totes les corones que posseïa, entre elles, la més valuosa, la  de la coronació canònica i també altres més simples. Per la restitució de la imatge al Santuari, l’any 1939, van elaborar-se dues corones de llautó que són les que estan exposades durant l’any.

Aquestes corones més simples van ser robades el 4 d’octubre de 1975 i el 19 de març de 1976 va retrobar-se només la corona de la Mare de Déu al costat de la capella de Sant Antoni de l’Obaga. Tot i això, la corona de l’infant, mai aparegué i va substituir-se per una de més senzilla i que, amb el pas dels anys, s’havia malmès considerablement.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.