Vés al contingut
Catalunya Religió
Papa Francesc Seu d'Ègara
Fotografia: Bisbat de Terrassa.

Bisbat de Terrassa L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat del bisbe de la diòcesi, Salvador Cristau, han demanat al papa Francesc el seu suport a la candidatura de la Seu d’Ègara per esdevenir Patrimoni Mundial de la Unesco. En la trobada, aquest dimecres durant l'audiència general del Papa a la plaça Sant Pere del Vaticà, el pontífex s'ha interessat per la Seu i ha donat suport a la candidatura.

El bisbe Cristau, després de la trobada, ha agraït al Papa que els hagi rebut. "Gràcies a la bona col·laboració institucional existent, la candidatura camina amb bon pas i, a Roma, ho hem posat de manifest una vegada més", ha recalcat.

El Papa ha mostrat interès pel conjunt monumental, la seva història i la gestió del mateix. Per Ballart, l'audiència ha estat "un punt d'inflexió" per a la candidatura de la Seu d'Ègara. "Rebre el beneplàcit del Papa ens anima a seguir la nostra tasca com a ciutat per aconseguir que el conjunt monumental acabi esdevenint Patrimoni Mundial de la Unesco", ha dit després de l'audiència.

Un horitzó: el 2025

En la trobada a l'audiència, l’alcalde i el bisbe han lliurat al Papa un memoràndum amb continguts relacionats amb el patrimoni artístic i arquitectònic de la Seu d’Ègara, la seva singularitat en relació amb l’època a la qual correspon i la seva història de més de quinze segles. També li han entregat l’aquarel·la de la Seu d’Ègara obra del reconegut dibuixant i aquarel·lista terrassenc Robert Cabeza i una reproducció de l’església de Santa Maria, que conserva les restes de la catedral d’Ègara.

L’Ajuntament i la diòcesi de Terrassa inicien així una sèrie de contactes amb diferents institucions locals i internacionals per continuar amb la promoció i l’avenç de la candidatura de la Seu d’Ègara per a ser reconeguda com a Patrimoni Mundial. De fet, l'alcalde de Terrassa ha anunciat que seguiran treballant "amb més força que mai" per acabar d'elaborar el dossier definitiu que es presentarà l'any 2025.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Terrassa treballa en el projecte 'Horitzó 2025', que recull totes les accions que cal dur a terme en els àmbits de recerca científica, educació, participació ciutadana o conservació abans de la presentació de l'expedient definitiu de la candidatura.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.