Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) La Creu de Terme d'Ossó de Sió, després de les obres de restauració, ha estat beneïda en un acte presidit per Jaume Mayoral acompanyat de Joaquim Cifuentes. La benedicció ha coincidit amb la celebració de la festa major en honor de la Mare de Déu del Remei aquest diumenge 10 d'octubre. 

L'acte de benedicció ha tingut lloc després de la celebració de l'eucaristia i del cant dels goigs. Ha estat a la plaça major i ha comptat amb els veïns d'Ossó, així com d'altres persones arrelades al poble i que han participat de la festa. Un acte que ha coincidit amb les Jornades Europees de Patrimoni que tenen lloc arreu d'Europa. 

Antoni Gilabert, alcalde d'Ossó de Sió, ha adreçat unes paraules a la gent que omplia la plaça, i ha recordat la importància de salvaguardar el patrimoni cultural i artístic d’Ossó per a les diferents generacions del poble, des de la gent més gran fins als més joves. També ha explicat les actuacions que s’han fet per a la seva restauració. Abans del ritual de la benedicció, Mayoral amb Cifuentes, que col·labora en el servei pastoral de la parròquia d’Ossó de Sió, ha adreçat unes breus paraules als veïns per recordar la importància d’estimar les arrels del poble, i també de guardar i difondre el ric patrimoni cultural i artístic dels petits pobles de la Ribera del Sió. També ha recordat que la creu, des de la plaça, mira el poble per guardar-lo i ajudar-lo, com ha fet des del segle XVIII en aquesta població riberenca.

Després seguint el ritual s'ha beneit la creu seguit d'un aplaudiment per part dels assistents que ha conclòs l’acte.

La creu d'Ossó de Sió és una creu datada l'any 1713, data que resta encara avui gravada a la cara frontal del sòcol. Aquest, en forma de dau estriat, està sostingut per l'ajuda de quatre graons piramidals. Tant l'arbre com el nus són octogonals. Aquest últim està esculpit amb vuit sants, els quals estan protegits per arcs de mig punt.