Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) En una entrevista publicada aquest dijous al diari Ara, el nou arquebisbe de Madrid i vicepresident de la Conferència Episcopal Espanyola, Carlos Osoro, deixa en mans dels bisbes catalans la gestió i el posicionament de l’Església davant del procés sobiranista. Osoro creu que ja “hi ha uns bisbes a Catalunya que saben el que han de fer i dir en aquest moment, com ho han fet en altres ocasions” i que per això l’Església espanyola “no ha dit absolutament res” en aquest moment polític.

En un to ben diferent amb el que s’havia expressat fins ara la cúpula de la conferència episcopal, afirma que “l’Església espanyola és respectuosa” i que confia en els bisbes catalans: “és important el respecte i la voluntat d’estar amb aquests bisbes que coneixen de veritat el poble, i que estan portant la situació amb una serenitat especial". Osoro diu que no es vol ficar en aquestes qüestions perquè “les formes en què ens organitzem les ha de decidir la gent”.

En l’entrevista també recolza l’actitud contundent del papa Francesc davant dels casos d’abusos a menors, en els quals “hem de ser ferms i clars”. Ha estat aquests dies a Barcelona participant en el Congrés de la pastoral en les gran ciutats.