Vés al contingut
En tot procés de disseny arriba un moment en el que cal fer un moviment de reducció, és a dir, de condensació i síntesi. Aquest és l’estat actual del disseny del retaule per la Parròquia de Sant Joan Baptista de Reus, que recull els elements exposats fins ara (veure proposta 1, proposta 2 i proposta 3).

En aquest cas s’ha optat per descompondre la segona proposta i fer-la similar a la proposta tercera, és a dir, passar d’un únic monòlit a diferents plafons de fusta que incorporen la teologia de la segona proposta (divisió horitzontal dels plafons en terra-cel, elements simbòlics de la figura de Joan Baptista, esquema trinitari referent a la teofania del baptisme, etc). Aquí també s’hi ha afegit un altre plafó que restaria a ran del mur per tal de significar l’accés a la capella del santíssim que, avui en dia, apareix com una petita porta qualsevol foradada dins del mur frontal de formigó. Per la resta, els textos escollits referents a Sant Joan s’incorporen al plafó que dóna fons a la seu. En principi, aquesta és la línia que seguirem a partir d’ara i de la qual esperem donar-vos notícia més endavant.

Ara cal fer un treball paral·lel amb la comunitat parroquial per tal que es senti partícip del projecte, que també és important ja que ells seran els qui l’hauran de veure cada diumenge. També caldrà començar la campanya econòmica i, de fet, ja ha començat com podreu veure a la notícia que ha aparegut avui al Diari de Tarragona: "L'Església de Sant Joan necessita 258.000€ per restaurar el seu interior", on apareixen a la fotografia el rector de la parròquia, Mn. Pere Dalmau, i el meu company del despatx, Giuseppe Giacalone.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.