Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

 

 “A l’hora de l’ofrena del capvespre vaig sortir del meu estat d’abatiment.”  ( Del llibre d’Esdres 9,5 )
 
Esdres i una part important del poble van sortit de l’exili cap a la ciutat de Jerusalem, de la que havien sentit parlar des de molt jovenets com la ciutat santa, la llar de la presència de Déu, una vertadera meravella en tots els sentits.
Després de moltes setmanes de caminar esperançats i amb una gran il·lusió en els seu cors, arribaren a la ciutat dels somnis. L’impacta va ser brutal, runes, porqueria, quasi res quedava dels temps anteriors, de les glòries passades.
La gran decepció va ser quan els pocs supervivents de la rodalia els varen rebre malament i els van impedir la reconstrucció del temple i de les muralles.

Un profund estat d’abatiment va envair a Esdres i la major part del poble. Totes les il·lusions, tots els ideals de tants anys queien per terra. I la dura realitat s’imposava per la força dels fets. Avui en diríem: “és el que hi ha”.

 
Entre nosaltres avui hi ha també molta gent abatuda. Els somnis d’una societat realment democràtica s’està esvaint en una dictadura dels mercats financers. El somni d’una sanitat igualitària s’està esvaint  pas a pas en una sanitat ràpida de cinc estrelles pels rics i poderosos i llargues esperes i retallades pels que intenten sobreviure. Els somnis d’unes escoles en les que el centre fossin els infants i joves, el seu desenvolupament personal i comunitari s’està esvaint en la submissió a l’economia real, empobrida per les exigències dels deutes i les retallades urgents. El somni de.....
Hi ha molta gent abatuda, que no sap què passarà demà....
------------------------------------------------------------------------------------------
Potser estiguis pregant al matí, potser al capvespre i a primera hora de la tarda, abatut o abatuda com aquell dia Esdres. Ell no demanava un miracle. Estava disposat a treballar en la reconstrucció de la ciutat, però l’abatiment el tenia postrat.
         Aquestes eren algunes de les seves pregàries:
1.- Déu nostre, il·lumineu els nostres ulls.
2.- El nostre Déu no ens ha abandonat en la servitud.
3.- El nostre Déu ens ha donat nova vida.
4.- Doneu-nos estada en el teu lloc sant.
5.- Vas rescatar de l’exili una resta del teu poble....etc
        (Preguem amb el llibre d’Esdres, 9,5-15)