Vés al contingut

notícies relacionades

Dolores Cabello: jesuïtina al servei dels temporers d'Alcarràs

(Laura Mor –CR/Alcarràs) És una dona de nervi. “Ara ja estic jubilada i treballo més que quan no ho estava”, reconeix María Dolores Cabello, Filla de Jesús. Des de Càritas parroquial d’Alcarràs acompanya els temporers que malviuen als assentaments d’Alcarràs. La gent amb qui comparteix aquesta feina puntualitza que aquesta religiosa “treballa més que qualsevol persona que coneguis”. Granadina i química de formació, va donar classes fins que va decidir deixar l’escola i dedicar-se exclusivament al món social.

Vedruna Vic: "Marta, una mare de l’escola s’ha vist obligada a exili"

(CR) L'Escola Vedruna Escorial de Vic ha fet un comunicat aquest dissabte en solidaritat amb una de les mares de la l'escola, Marta Rovira, que aquest divendres va marxar de Catalunya abans per evitar ser empresonada pel Tribubal Suprem. El director de l'escola explica que "una mare de l’escola s’ha vist obligada a fugir de casa, a sortir de la Ciutat, buscant el camí de l’exili que li permeti seguir expressant, amb llibertat, les seves idees, els seus desigs de llibertat".

El Servei Jesuïta a Migrants denuncia la vulnerabilitat dels joves estrangers no acompanyats

(Migra Studium) Aquest diumenge, 15 de gener, l'església celebra la Jornada Mundial dels Migrants i Refugiats 2017. Amb motiu d'aquesta jornada, des de la Campanya d'Hospitalitat les obres socials de la Companyia de Jesús (Entrecultures, Servei Jesuïta a Migrants, ALBOAN i Fundación Hogar de San José) denuncien les dificultats afegides que pateixen els joves estrangers no acompanyats.

El cas Ellacuría, per Jorge Galán, és “una història de sacrifici real que commou”

(Laura Mor –CR) “No quise hacer un libro religioso, ni político, ni centrado en los asesinos. Es una historia de humanidad”. El poeta salvadorenc Jorge Galán ha escrit la novel·la Noviembre per parlar dels jesuïtes assassinats de 1989 a la UCA, la Universitat Centreamericana de San Salvador. Un exercici de memòria històrica que li ha costat l’exili. Aquest dimarts ha presentat de nou el llibre a Barcelona, a la parròquia de Sant Medir.

Entitats cristianes amb els immigrants es mobilitzen pels refugiats

(CR) La Plataforma d’Entitats Cristianes amb els immigrants, que aplega des de l’any 2005 més d’una vintena de col·lectius i organitzacions, s’ha adherit a les mobilitzacions organitzades amb motiu de la propera Jornada Mundial del Refugiat que tindrà lloc el proper dia 20 de juny.

“Hi ha gent disposada a jugar-se el físic per salvar patrimoni cultural i religiós”

(Laura Mor –CR) Un dibuix de l'any 1936 i un mapa de la banda francesa dels Pirineus. Amb aquestes pistes un grup d'alumnes de Montellà va descobrir fa quatre anys la primera de les etapes de l'exili de la Mare de Déu de Núria. Sota el guiatge d'una bona xerpa –la mestra, Núria Burgada, és mare del reconegut corredor de muntanya Kilian Jornet– van trobar el lloc exacte on el capellà del Santuari de Núria va enterrar la imatge en l'esclat de la Guerra Civil.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe