Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(David Casals –CR) L'entitat ecumènica Cristians per Terrassa ha reconegut la trajectòria de Benjamí Planes, actual president del Consell Evangèlic de Catalunya, i un dels impulsors de la traducció al català de les Escriptures i d'himnes.

La contribució de Planes ha estat fonamental per a la normalització lingüística del català en les esglésies evangèliques, a través de la Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya (IBEC).

Cristians per Terrassa va fer entrega de la medalla d'or a Planes el passat divendres 30 de maig, en un acte que comptà amb l'assistència del director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell. L'entitat ecumènica terrassenca destaca de Planes el seu treball al servei de l'Evangeli “sense discriminacions”, i ha volgut reconèixer la trajectòria d'”un cristià compromès que, amb humilitat i perseverança, ha enriquit el poble de Catalunya”.

Planes ha estat un dels impulsors de l'IBEC, que ha editat una traducció al català de les escriptures, l'himnari evangèlic en català Cants de Glòria i també una de les primeres publicacions evangèliques en català, Presència Evangèlica, fundada a finals dels anys 60. De fet, aquesta primavera s'ha editat un llibre que, sota el títol Mirant endavant, recull alguns dels articles que ha fet Benjamí Planes durant els darrers 40 anys en aquesta publicació.

La nota de color de l'acte la va protagonitzar el fet que una entitat terrassenca hagi reconegut a un ciutadà de la seva històrica localitat rival, Sabadell, que és on viu Benjamí Planes, una prova més de l'”esperit d'obertura” que segons Cristians per Terrassa, volen que caracteritzi la seva feina.

El Consell Evangèlic de Catalunya informa que des de fa més de 40 anys, a Terrassa són freqüents les trobades ecumèniques entre les parròquies catòliques i les comunitats evangèliques: “Són trobades per gaudir junts del cant d’himnes, la lectura bíblica, la pregària o, si s’escau, compartir una paella o una costellada”.