Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Minyons Escoltes i GuiesCada vegada són més els agrupaments escoltes que contracten el subministrament elèctric d'origen renovable. Minyons Escoltes i Guies de Catalunya formen part de Som Energia, una cooperativa que inverteix en la construcció d'instal·lacions de plantes de generació d'electricitat a partir de fonts renovables. La cooperativa va celebrar dissabte l'Assemblea General a Girona i una delegació del MEG hi va participar.

L'objectiu de la iniciativa és abastir el consum d'electricitat de tots els seus socis. Com que de moment aquest horitzó encara és lluny -són molts socis i encara no produeixen prou energia- i l'energia que falta per cobrir el consum de tots els socis la compren amb certificats de garantia d'origen renovable.

Els agrupaments i demarcacions poden contractar el subministrament d'electricitat a través d’aquesta cooperativa i consumir només energia 100% renovable. Actualment tenen el subministrament contractat amb Som Energia les següents demarcacions i agrupaments: ​Demarcació del Barcelonès, Demarcació de la Catalunya Central, AEiG MontsantCim (Reus, Demarcació de Tarragona), AEiG Sant Narcís (Girona, Demarcació de Girona), AEiG Cardenal Lluch (Manresa, Demarcació de la Catalunya Central) i AEiG Jaume Caresmar – M. Antònia Salvà (Igualada, Demarcació de la Catalunya Central).

L'Assemblea de dissabte, a més de celebrar-se a Girona, va tenir lloc paral·lelament a diverses seus repartides pel territori, on a través d’internet es podia seguir en directe, intervenir-hi i votar. L’Assemblea també es va poder seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #SomAG2014.

Primer va tenir lloc l'assemblea ordinària, per aprovar l'estat de comptes del 2013 i el pressupost del 2014. Després es va fer una assemblea extraordinària on es van escollir els nous membres del Consell Rector de Som Energia, es van aprovar els nous criteris per invertir en nous projectes d'instal·lacions renovables i es va donar llum verda al nou sistema de tarifació dels contractes de subministrament d'electricitat als socis.