Vés al contingut

notícies relacionades

Les tres entitats escoltes de Catalunya descarten la fusió

(Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge) Aquest diumenge s’han celebrat simultàniament les Assemblees Generals Ordinàries de les tres entitats escoltes de Catalunya: Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Celebrades als municipis de Canyelles, Cerdanyola del Vallès i Olesa de Montserrat, respectivament, les tres convocatòries han comptat amb la participació d’un total de més de 2.100 joves de fins a 163 agrupaments escoltes d’arreu del territori.

Els Escoltes culminen el seu procés de fusió

(Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) S’espera que més de 1.200 joves assisteixin aquest diumenge 18 de novembre a la 42a Assemblea General Ordinària de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) que se celebrarà al Teatre de La Passió d’Olesa de Montserrat sota el lema “Decidim futur!”.

Mor Ricard Pedrals, un dels pares de l'escoltisme

(CR) Aquest diumenge 17 de setembre ha mort Ricard Pedrals i Blanxart amb 97 anys. Capellà, pedagog i un dels impulsors en la fundació de l'escoltisme confessional català, Pedrals va ser una de les cares visibles de l'església catalana contra la repressió franquista. El capellà Joan Subirà, pròxim a Pedrals en la seva trajectòria, explica alguns punts clau de la seva vida. El funeral es farà aquest dimarts a les 12 al tanatori de Sancho d'Àvila de Barcelona. 

Mor Genís Samper Triedu, l'escolapi de l'escoltisme

(Jordi Llisterri-CR) Aquest dilluns ha mort als 85 anys l'escolapi Genís Samper Triedu. La seva vida religiosa va estretament lligada a l'escoltisme, continuant la tasca de mossèn Antoni Batlle. Durant el franquisme va contribuir decisivament a mantenir la catalanitat dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i alhora va dotar-los de reconeixement i d'una mirada internacional.

Els maristes mobilitzen aquest estiu prop de 5.000 infants i joves

(Maristes) Els maristes mobilitzen aquest estiu prop de 5.000 infants i joves en diverses activitats. Els nens i joves poden participar en campaments, casals, colònies, rutes, campus esportius, poden fer cursos de formació o implicar-se en experiències de voluntariat internacional, d’acord amb els valors maristes.

Sant Boi de Llobregat rebrà la Llum de la Pau de Betlem

(Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) Com cada any, els Escoltes i Guies d’Àustria viatgen a Betlem i allà encenen una espelma. Un cop han tornat a Viena, se celebra un acte ecumènic on, d’aquesta primera espelma, se n’encenen centenars perquè la flama es pugui escampar arreu del món, simbolitzant la pau que esperem que arribi a tots els racons del nostre planeta.

"A Hongria, al camp de treball dels maristes, descobreixes coses de tu mateix que no sabies"

(Glòria Barrete –CR) Sovint pels joves els mesos de juliol i agost són sinònim de vacances; platja, muntanya, excursions, cinema, hores i hores gaudint del temps de lleure... cada vegada més, una part important de la joventut aprofita i destina part de les seves vacances al servei altruista, al servei als altres, a través del voluntariat en activitats de lleure, en alfabetització i en cooperació internacional, a través de camps de treball.

Veure la fe