Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Salesians) La parròquia dels Salesians de Sant Boi de Llobregat es va omplir aquest dissabte per celebrar els 50 anys d’aquesta presència. Un reconeixement a una obra referent dels Salesians de la Inspectoria de Barcelona. L’eucaristia la va presidir el bisbe de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, acompanyat, entre d’altres, per Ángel Asurmendi, Inspector dels Salesians a Barcelona, i Miguel Carabias, rector de la parròquia. Cortés va destacar que “el carisma salesià és molt important per a la nostra diòcesi”, i recordava que en el moment de ser nomenat bisbe, li va fer molta il·lusió saber que a la diòcesi hi havia un carisma religiós tant preocupat pels infants i joves més desfavorits, és a dir, una presència salesiana.

Un cop finalitzada l’eucaristia, la festa es va traslladar al teatre, on més de 300 persones van poder escoltar el testimoni de la Núria Fernández, mare de família i cooperadora salesiana. “La meva vida i la de la meva família no es pot explicar sense els Salesians Sant Boi i totes les persones amb les que hem fet camí. Per a mi són una gran família que acull i estima", sentencià Fernández.

Ángel Asurmendi va destacar el gran treball que s’ha fet a Sant Boi per part de totes les persones que hi han anat passant, i va destacar que és un orgull per a la Inspectoria, ja que és casa que acull, parròquia que evangelitza, escola que forma per a la vida, i pati en el qual es comparteix amistat i alegria.

Reconeixement de l’Ajuntament a 50 anys de treball

En l’acte institucional l’alcaldessa Lluïsa Moret va retre homenatge al treball i la trajectòria dels Salesians a la ciutat. “El treball dels Salesians ha tingut una rellevància molt important a la ciutat, i Sant Boi és avui una ciutat millor gràcies, en part, a aquesta feina”. Moret va avançar que hi ha un consens polític i social perquè l’obra salesiana de Sant Boi rebi ben aviat el màxim guardó que pot obtenir qualsevol entitat, la Medalla d’Or de la ciutat. I va voler deixar ben clar “que com a entitat sou un referent a la nostra ciutat”.

Un vídeo dels 50 anys d’història va posar fi a l’acte Institucional, que va acabar amb un piscolabis al pati de l’escola preparat pels joves del projecte Cruïna, un dels projectes socials dels Salesians al barri de Ciutat Meridiana de Barcelona.