Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Laura Mor CR) Innovació, creativitat, nous rols i metodologies per al professorat. La 12a Jornada de Telemàtica Educativa i Fira TIC, que convoca la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, ha estat un altaveu d’aquelles experiències pioneres que, per manca de temps, podrien quedar “tancades a l’aula”.

A finals de maig l’Escola Tècnico-Professional Xavier estrenarà el projecte guardonat amb el Premi Armengol Mir 2013. Per primera vegada, alumnes de Batxillerat sortiran als carrers de Barcelona per recórrer l’itinerari que ells mateixos han creat i que, com a peculiaritat per conèixer l'arquitectura religiosa de la ciutat, fa ús de la geolocalització i la realitat augmentada.

La professora que ha impulsat aquest projecte, Azucena Vázquez, l'ha pogut compartir, junt amb moltes d'altres, en la trobada que ha tingut lloc a Barcelona aquesta setmana. Com ha explicat en una entrevista a CatalunyaReligió.cat, la jornada telemàtica s’ha convertit en un espai de referència per als docents interessants en la innovació pedagògica a partir de les noves tecnologies.

En aquest vídeo la professora de l’Escola Tècnico-Professional Xavier assenyala “la utilització de les noves tecnologies com a eix motivador per anar més enllà”. Amb esperit crític, Azucena Vázquez explica que els projectes telemàtics han de tenir un valor afegit, perquè del contrari, si només impliquen robar més temps per a treballar els mateixos continguts, potser llavors cal fer una altra cosa.

 

Enguany les jornades han reconegut amb els premis TIC 2014 La Salle Figueres pel projecte ‘Learn with Lucy’, dissenyat per la professora Ariadna Garcia, que pretén fer de l’aprenentatge un procés “divertit, experimental i pràctic”.

[Fotografies: Fundació Escola Cristiana de Catalunya]